Teksti:
Seuran toimitus

Ensimmäisen MasterChef Suomi -tuotantokauden tuomareista jatkavat ravintoloitsijat Sikke Sumari ja Tomi Björck. Uutena kasvona annoksia arvioi jyväskyläläinen ruokatoimittaja ja keittokirjailija Mikko Takala, joka on tuttu näky maailman Michelin-ravintoloiden pöydissä.

”Sikke ja Tomi edustavat kokkinäkökulmaa, tehtäväni on toimia kansan ja kuluttajan äänenä”, hän kertoo.

Takala korostaa maun merkitystä.

Euroopasta löytyy monta Michelin-tähditettyä ja arvostettua ravintolaa, joissa pelataan asiakkaan hämmästyttämisellä ja ulkoisilla seikoilla. Ainoa, mitä näistä kuppiloista puuttuu, on maku. Jos annos maistuu hyvältä, minusta ei ole väliä, onko punajuuri lautasella väärinpäin tai lehtiselleri vinossa, mutta Tomi on ammattikokki ja hirveän tarkka siitä, miltä ruoka näyttää.”

Karsinnoissa etsittiin valmiita ruoanlaittajia, jotka ovat selvästi keskitasoa parempia ja kekseliäämpiä.

”Se että osaa laittaa hyvää ruokaa perheelle ei riitä. Haimme yllättävyyttä ja wau-efektiä, annoksia jotka loksauttavat leuat. Sadoista ehdokkaista mukaan valikoitui muiden muassa sairaanhoitaja ja it-ammattilainen, ja uskon että osa heistä löytää ruoan parista uuden ammatin.”

akala muistuttaa ettei MasterChef ole Top Chef, jossa keittiöammattilaisia kuumotetaan ja kyykytetään rajusti.

”MasterChefissä ei mennä henkilökohtaisuuksiin, mutta jos annos on ruma ja maistuu pahalta, se sanotaan ääneen. Kilpailijat ottavat sen yleensä aika henkilökohtaisesti, eikä kyyneliltä voi välttyä. Vaativat tehtävät tuntuivat tosin minustakin hirveän epäreiluilta.”

Jouni Hokkanen

MasterChef Suomi klo 20.00 Nelonen

X