Arppa-yhtye seikkailee notkeasti Aaro ”Arppa” Airolan kirjoittamien laulujen maailmoissa

Arppa esiintyi YleXPopissa Hämeenlinnassa kesäkuussa 2023.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Arppa-yhtyeen muodostavat Eero Seppä, Okko Saastamoinen, Ville-Veikko Airaniemi sekä Aaro "Arppa" Airola.

Arppa esiintyi YleXPopissa Hämeenlinnassa kesäkuussa 2023.
Teksti:
Pekka Eronen

Arppa tarkoittaa sekä laulaja-lauluntekijä Aaro ”Arppa” Airolaa että hänen yhtyettään. Se on syytä mainita heti kärkeen. 

Nimittäin oleellista on myös bändi, joka seikkailee notkeasti artistin kirjoittamien laulujen maailmoissa. Ilmankos kitaristi Ville-Veikko Airaniemi, basisti Eero Seppä ja rumpali Okko Saastamoinen esitellään oitis, kun avausbiisi Avaruuskakut päättyy. 

Hämeenlinnaan kesäkuussa 2023 kerääntynyt yleisö saa rennon yhdistelmän jazzahtavaa groovea, kuulasta sähköpianoa, trumpetin siveltimenvetoja ja yllättäviä irrotteluja. Vaikka YleXPopin isolla festarilavalla ollaankin, ei bändi epäröi välillä heittäytyä myös akustiseksi. Joskus takavuosina tämmöinen artisti olisi sujahtanut muitta mutkitta Love Recordsin artistitalliin. 

Hauki, Juhani, Leikkiä sanoilla ja muut nauravaisen Airolan laulut ovat usein kuin muutaman minuutin pituisia pikku monologeja taikka draamoja. Sitä taipumusta on tainnut tulla jo verenperintönä. Ovathan Arpan sisaruksia Oona ja Anna Airola, toimittaja-musiikintekijä Laura Airola ja sirkustaiteilija Sara Airola.

Arppa YleXPopissa, perjantai 19.4. klo 21.50, TV2 

Lue myös: Tietovisa suomalaisista muusikoista! Tunnistatko vihjeiden perusteella kenestä on kyse?

X