Teksti:
Seuran toimitus

SARJA JATKUU Hyvien ja huonojen uutisten uusissa jaksoissa jatketaan absurdien aasinsiltojen rakentelua. Uutena panelistina aloittaa Pirjo Heikkilän korvaava Niina Lahtinen.

Hyvät ja huonot uutiset nousi viime keväänä melkoiseksi hitiksi. Katsojaluvut liikkuivat 300 000:n tienoilla, mikä on kello 22 alkavalle ohjelmalle paljon. Niina Lahtinen oli vieraana yhdessä jaksossa.

”Olin suunnitellut mitä voisin puhua siellä, mutta kuvauksissa homma lähti lapasesta. Niin sen pitääkin mennä, joku tuo jonkun uuden näkökulman pöytään ja sitten muut reagoivat siihen.”

Päätöstä lähteä vakiopanelistiksi helpotti ohjelman hyvä kemia, vain ajankäyttöä joutui säätämään.

”Kun uraäitinä yrittää elämäänsä mahduttaa kaikennäköistä, jostain joutui luopumaan. Tällä kertaa se oli Riihimäen kunnallispolitiikka.”
Lahtinen on ollut jo monessa mukana. Parhaillaan hänet nähdään näyttelijänä TV2:n Kimmo-sarjassa. Käsikirjoittaminen on kuitenkin ollut viime aikojen päätyö.

”Yle Leaksin käsikirjoittajana jatkan nyt syksyllä. Kirjoitan myös MTV3:lla alkavaa Harjakaisen & Piisisen talkoot -ohjelmaa. Aikaa kuluu myös revyyteatterin parissa.”

Haastattelutilanteessa vieressään seisovaa Miika Nousiaista arvioidessaan Lahtinen ei säästele sanoja.

”Miikan ja kylähullun välinen raja on hiuksenhieno. Ilman noita menestyneitä kirjojaan hän olisi traaginen hahmo, joka haahuilisi päämäärättömästi kaupungilla ja jututtaisi ihmisiä.”

Yksi kysymys saa sanavalmiit panelistit takeltelemaan. Ohjelman pisteytysjärjestelmän tyhjentävä selittäminen ei oikein onnistu.

”Ohjaan kysymyksen tuottajalle. Jotain sellaisia prosenttijuttuja siinä menee ja joku voittaa. Kilpailu ei ole olennaisinta ohjelmassa, paitsi joillekin vieraille.” Nousiainen vinoilee.

Onnimanni Liukkonen

Hyvät ja huonot uutiset alk. ke 19.9. klo 22.00 Nelonen

X