Rap-artisti Kanye West veljeilee äärioikeiston kanssa ja kehuu Hitleriä – brittidokumentaristi yrittää selvittää, mikä miestä riivaa

Kanye West, nykynimeltään Ye, on saanut vihapuheillaan Adidaksen purkamaan tuottoisan yhteistyösopimuksen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kanye West, nykynimeltään Ye, dokumentissa The Trouble with Kanye.

Kanye West, nykynimeltään Ye, on saanut vihapuheillaan Adidaksen purkamaan tuottoisan yhteistyösopimuksen.
Teksti:
Pekka Eronen

Räppääjänä läpimurtonsa tehnyt Kanye West, nykynimeltään Ye, on yksi maailman myydyimmistä artisteista ja miljardiomaisuuden haltija. Hän ei kuitenkaan ole jäänyt pyyhkimään pölyjä platinalevyistään. 

Viime vuosina Ye on ilmoittanut pyrkivänsä Yhdysvaltojen presidentiksi, kehunut Hitleriä, innostunut veljeilemään valkoista ylivaltaa julistavan äärioikeiston kanssa ja saanut vihapuheillaan Adidaksen purkamaan tuottoisan yhteistyösopimuksen.

Mobeen Azhar lähti Wyomingin Codyyn ja Los Angelesiin selvittämään, mikä miestä riivaa. Yhdeksi selitykseksi hän saa Yellä diagnosoidun bipolaarisen mielialahäiriön. 

Azhar on Louis Theroux’n tapainen aktiivisesti osallistuva toimittaja, ja tavallaan BBC:n dokumentin keskushenkilö – britti, joka ihmettelee arvaamattoman amerikkalaisartistin touhuja. 

Kunnon otetta hänkään ei tästä saa, mutta huomiot ovat teräviä. Kanye West/Ye on onnistunut muuttamaan faninsa kuluttajiksi. Jos nämä hänen brändinsä vuoksi ovat valmiita maksamaan rumista tossuista tuhansia, mitä muuta rumaa he ovat tältä valmiita vastaanottamaan: ajatuksia, ideologioita, vihaa?

The Trouble with Kanye, sunnuntai 19.5. klo 18.30, MTV Sub

Lue myös: Työpsykologi Eeva-Marja Lee sovittelee työssään New Yorkissa kahtiajakautuneen kansan arkea: ”Työt täytyy saada tehtyä myös erilaisten ihmisten kanssa”

X