Teksti:
Seuran toimitus

SARJA ALKAA Duudsoneitten uuden sarjan formaatti on todella epämääräinen. Duudsonit ovat valinneet kahdeksan perhettä, joiden luona viettävät aikaa tehtävänään ”löytää perheen arjesta haaste”. Tarkoitus on näennäisesti auttaa perhettä voittamaan tuo haaste, mutta käytännössä keskenkasvuiset aikuiset keskittyvät vain tuomaan hullua energiaansa perheen käyttöön, oli se sitten leipomalla tai zombie-leffaa tekemällä.

Ja homma toimii kaikesta epämääräisyydestä huolimatta. Ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen suomenkielistä ohjelmaa tekevä rämäpää-poppoo saa avausjaksossa Outi-äidin vuodattamaan kyyneliä kahteen kertaan – ensiksi epätoivosta, sitten ilosta. Golf-palloja ikkunoihin paiskovat mutta myös yhteisön kokoavia juhlia järjestävät Duudsonit sekä raivostuttavat että naurattavat täysillä. Pliisu ei kuulu heidän repertuaariinsa.

Onkin ilahduttavaa nähdä, ettei porukan kreisienergia vähene, kun se pistetään perheen keskelle. Päinvastoin, osa kodeissa suoritetuista tempuista ja siellä lauotuista kommenteista saa varsinaiset stuntit kalpenemaan.

Kaisu Tervonen

Duudsonit tuli taloon to 12.1. klo 21.00 Sub

X