Elokuva-arvio: Hannele Laurin näyttelemä iskelmädiiva koheltaa 70 on vain numero -komediassa

Johanna Vuoksenmaan elokuva 70 on vain numero kokeilee päätyyn asti, kuinka hassunkuriseen ja koskettavaan pisteeseen parisuhdeteemassa pääsee.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

70 on vain numero -komediassa iskelmätähti (Hannele Lauri) rakastuu nuorempaan kollegaansa (Mikko Nousiainen).

Johanna Vuoksenmaan elokuva 70 on vain numero kokeilee päätyyn asti, kuinka hassunkuriseen ja koskettavaan pisteeseen parisuhdeteemassa pääsee.
Teksti:
Jussi Karjalainen

70 on vain numero on Hannele Laurin vapautuneesti näyttelemä bravuuri seitsemänkymppisestä iskelmän supertähdestä. Seija Kuula tuo mieleen Paula Koivuniemen, mutta äänensä lainasi Lea Laven.

Lauri vie mallikkaasti mahdottomiakin päähänpistoja, kuten lapsen tekemistä uuden, nuoremman biisintekijärakkaan kanssa (Mikko Nousiainen).

Ongelman leffalle tuottaa se, että Kuulan ympärillä kieppuvat eri henkilöhahmot eivät ikään kuin usko Vuoksenmaan absurdeihin painotuksiin – tällä kertaa. Misa Palander on laulajan assistentti Shanella ja Marja Packalén biisinikkarin äiti.

Komedia ikääntyneestä iskelmätähdestä on käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Vuoksenmaan tuorein elokuva. Hänen viimevuotinen sarjansa Hormonit! käsitteli keski-ikäisten hormonaalisia käytösilmentymiä.

Vuoksenmaa muodostaa ikioman genrensä. Se on rivakka saavutus ja iso ilo katsojille. Laji on suomalainen romanttinen farssi, joka kokeilee päätyyn asti, kuinka hassunkuriseen ja samalla koskettavaan pisteeseen parisuhdeteemoissa pääsee.

✪✪1/2

70 on vain numero, sunnuntai 31.3. klo 21.00, TV1

Lue myös: Johanna Vuoksenmaan Hormonit!-sarja sukkuloi sujuvasti tunnelmasta toiseen

X