Elokuva-arvio: Mikko Leppilampi näyttelee vakuuttavasti muusikkoa Comeback-komediassa – hahmossa hölskähtelee puolen pään verran kusta

Heavybändin tähtäimessä on comeback. Se edellyttää uusia hittibiisejä, joita elokuvassa lähdetään etsimään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Comeback -bändikomedian päärooleissa näyttelevät Mikko Leppilampi, Anni Iikkanen ja Ville Myllyrinne.

Heavybändin tähtäimessä on comeback. Se edellyttää uusia hittibiisejä, joita elokuvassa lähdetään etsimään.
Teksti:
Pekka Eronen

Comeback (Suomi 2023) esittelee heavybändi No Love Lostin, joka heitti areenakeikkoja mutta uuvahti sitten alan lieveilmiöihin. Uudet biisit alkavat kuitenkin kiskoa ryhmää yhteen.

Hyvän bändikomedian tekeminen ei ole helppoa. Lajissa pitää taiteilla sisäpiirin vitsailun ja muun annin rajalla. Samalla pitäisi muistaa olla sopivasti rock, räp tai mitä milloinkin. 

Hevi reissu todisti, että se on mahdollista jopa Suomessa. Jatko-osaakin jo valmistellaan. 

Vähän veikkaisin, että sellainen jää Comebackilta väliin. Petri Kotwican elokuva ei ole huono – vähän vaisu ja yllätyksetön vain. Ehkä käsikirjoittajat Petri Karra ja Aleksi Bardy huomasivat jossain välissä saman, kun ripottelivat elokuvaan heikosti perusteltua kohellusta. 

Jotain osuu kuitenkin maaliin. Mikko Leppilammella on alan perhetaustaa ja omaakin muusikkokokemusta. Kitaristi Tonyn hahmossa hölskähteleekin vakuuttavasti vanha viina ja puolen pään verran kusta. Ville Myllyrinne ja Paula Vesala ovat entisiä bändikavereita, mutta Anni Iikkanen on jälkimmäisen tyttärenä elokuvan toinen voimahahmo. Ellie tahtoo tietää, kuka isänsä on.

✪✪1/2

Comeback , torstai 25.4. klo 21.00, Teema & Fem

Lue myös: Elokuva-arvio: ”Leffa aidosti järkyttää” – Outi Mäenpää tähdittää railakkaasti Vuosisadan häät -komediaa

X