Elokuva-arvio: ”Leffa aidosti järkyttää” – Outi Mäenpää tähdittää railakkaasti Vuosisadan häät -komediaa

Aleksi Bardyn kirjoittamassa Vuosisadan häät -satiirissa julkisuuden ja narsismin kukkuloilla riehuu tv-psykiatri Viima von Ausgezeichnet.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Outi Mäenpään Vilma von Ausgezeichnet tupsahtaa Mikko Leppilammen näyttelemän exänsä häihin.

Aleksi Bardyn kirjoittamassa Vuosisadan häät -satiirissa julkisuuden ja narsismin kukkuloilla riehuu tv-psykiatri Viima von Ausgezeichnet.
Teksti:
Jussi Karjalainen

Outi Mäenpää on piirtänyt kahdessa viime vuosien roolissaan täysin uudenlaisen, rajun jäljen naisnäyttelijyyteen. Mäenpää osaa tulkita totaalisesti repsahtanutta kuuluisuutta niin Marja Pyykön Vuosisadan häissä kuin myös Fuengirola-elokuvassa Hetki lyö.

Tv-psykiatri Viima von Ausgezeichnetin hahmossa on veitolaa, sarasvuota, schlizewskiä ja murunen andyäkin, mutta sikäli onnistuneena sekoituksena, että ryöpsäytettävä mentaalinen ajankuva ei mene yhdenkään näistä lokaamiseksi yksinään. Harvinaisen kovaa satiiria silti.

Eräs Viiman entisistä miehistä (Mikko Leppilampi) menee naimisiin, joten turbotähti kiirehtii hankkimaan todella mojovaa avecia käsipuoleensa juhliin. Leffa aidosti järkyttää. Se ei ole vain päähenkilön överiä kauhistelua, vaan itse asiassa hänen peileikseen asetetut normaalisti ajattelevat ihmiset reaktioineen kuvataan yhtä hyvin.

***½

Vuosisadan häät, lauantai 13.1. klo 19.30, mtv3 

X