Eroja ja sovintoja -sarjan rauhallinen kerronta miellytti pääosan näyttelevää Pirjo Lonkaa

Eroja ja sovintoja nähdään nyt yhteen putkeen Liv-kanavalla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pirjo Lonka sarjassa Eroja ja sovintoja.

Eroja ja sovintoja nähdään nyt yhteen putkeen Liv-kanavalla.
Teksti:
Anu Räsänen

Eroja ja sovintoja nähtiin aiemmin Ruudussa maksumuurin takana, nyt koko sarja esitetään yhteen putkeen Livillä.

Pirjo Lonka näyttelee sarjassa pariterapeutti Johannaa, jonka vastaanotolle eroavat parit tulevat sovitteluun. Sovitteluistunnoissa kuultavat ongelmat ovat yhtä aikaa riipaisevia ja hieman hassuja. Samanlaista tragikomiikkaa on siinä, että työssään taitava Johanna kulkee oman elämänsä parisuhdekarikoissa täysin laput silmillä.

”Tässä on ehkä se suutarin lapsilla ei ole kenkiä -ilmiö. Ajattelen myös, että isommassakin kuvassa ihmiset yleensä kohtelevat toisia paremmin kuin itseään. Osaamme kyllä neuvoa muita, vaikka omat asiat eivät olisi ollenkaan hallussa ja ajaisimme itsemme umpikujaan”, Lonka pohtii.

Lonka nautti Johannan roolissa laadukkaasta käsikirjoituksesta, joka tarjosi samaistumispisteitä hänen ikäluokkansa ihmisille. Myös sarjan rauhallinen kerronta miellytti häntä.

”Sitä on hoettu vuosikaudet, että eivät katsojat jaksa keskittyä, että koko ajan pitää tapahtua ja tilanteiden pitää vaihtua. Minusta on ihanaa, että katsojiin luotetaan ja heille annetaan aikaa ajatella”, sanoo Lonka.

Eroja ja sovintoja, sunnuntai 21.4. klo 18.20, Liv

Lue myös: Uusi poliisisarja Karkurit ei esitä naispääosaa traumakimppuna – Näyttelijä Pirjo Lonka: ”Tämä oli minulle tärkeä työ, jossa oli paljon haastetta”

X