Mokailu kuuluu menestykseen – sen tietää näyttelijä Pirjo Lonka: ”Mokat piristävät, eikä niiltä onneksi voi tällä alalla välttyä”

Fingerpori -elokuvassa näyttelevä Pirjo Lonka, 47, haaveilee hallitsijan roolista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pirjo Lonka.

Fingerpori -elokuvassa näyttelevä Pirjo Lonka, 47, haaveilee hallitsijan roolista.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Näyttelijä Pirjo Lonka tietää, että mokailu kuuluu menestykseen.

Mitä yhteistä on sinulla ja Krapula-Päivillä, jota näyttelet Fingerpori-elokuvassa?

Kai kaikilla on yhteistä se, että jokainen meistä kaipaa rakkautta ja hyväksyntää, tunnetta olla rakastettu. Roolin tekeminen oli alussa ihan kamalaa. Hahmo oli suht helppo toteuttaa niin kauan, kun henkilö ei puhunut. Heti kun piti avata suu, muuttui homma todella vaikeaksi. Tein sen mitä pystyin ja Aku Hirviniemen kanssa oli kyllä mahtava työskennellä. Ei tarvinnut möngertää yksin eteenpäin.

Olet tehnyt urallasi kaikenlaisia rooleja, mutta millaisesta roolista vielä unelmoit?

Valta kiehtoo, joten olisi mahtavaa päästä esittämään esimerkiksi jotain entisajan kuningatarta. Usein kaikki vallanpitäjät tarttuvat vallankahvaan kirkasotsaisina, mutta ei mene kauaa, kun kaikki pyörivät samoissa rattaissa. Valta syö ihmisen.

Mitä teet seuraavaksi?

Tällä hetkellä minua kuumottaa eniten Kansallisbaletissa nähtävä Lumikuningatar -esitys, jossa minulla on kertojan, isoäidin, rooli. Arvostan balettia ihan mahdottoman paljon. Itselläni ei ole balettitaustaa, mutta raju discotanssihistoria löytyy. Olen voittanut Valkealan discotanssin mestaruuden, mutta tanssiura loppui kun paukautin reisilihakseni kahtia. Tykkään tanssista ihan hirveästi.

Seuraan viisivuotiaan tyttäreni kanssa silmä kovana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa. Kansallisbaletin lisäksi näyttelen loppuvuodesta Kansallisteatterin Rikinkeltainen taivas -näytelmässä.

Olet kova tuunaamaan huonekaluja. Mikä on viimeisin projektisi?

Ostin juuri tapettirullan ja aikomuksenani on tapetoida vessan seinät uusiksi. Ne on jo kertaalleen maalattu ja tapetoitu, eli luvassa on vessan kolmas elämä.

Mitä menestys sinulle merkitsee, Pirjo Lonka?

Mitä se menestys edes tarkoittaa? Ei se enää tämän ikäisenä merkitse oikein mitään. Se voisi tarkoittaa lähinnä sitä, että jos tekee työnsä hyvin, voi saada vielä toisenkin työn. Menestys on jatkuvuutta ja mokailut kuuluvat tähän kaikkeen. Mokat piristävät, eikä niiltä onneksi voi etenkään tällä alalla välttyä.

Olet kotoisin Etelä-Karjalasta. Miten se näkyy luonteessasi?

Kaikki meidän suvun naiset ovat kovia laulamaan ja tanssimaan, että ehkä se siinä näkyy.

Lue myös: Näyttelijä Pirjo Lonka myöntää olevansa vapaan kasvatuksen tulos: ”Olin nuorena äkkipikainen ja ehdoton – olen varmaan ollut ihan sietämätön”

Anna.fi: Pirjo Lonka: ”Tasa-arvoa on se, että nainen saa tehdä mitä haluaa”

X