Uusi poliisisarja Karkurit ei esitä naispääosaa traumakimppuna – Näyttelijä Pirjo Lonka: ”Tämä oli minulle tärkeä työ, jossa oli paljon haastetta”

Kotimaisen rikossarjan keskiössä on karkureita paikantava eliittipoliisiyksikkö, jonka tehtävä on ottaa kiinni vaarallisia ja vaikeasti paikannettavia karkureita.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Karkurit-sarjaa on esitetty maksullisessa C-more suoratoistopalvelussa jo vuoden alusta.

Kotimaisen rikossarjan keskiössä on karkureita paikantava eliittipoliisiyksikkö, jonka tehtävä on ottaa kiinni vaarallisia ja vaikeasti paikannettavia karkureita.
(Päivitetty: )
Teksti: Anu Räsänen

Pirjo Lonka tekee elämänsä ensimmäisen suuren poliisiroolin sarjassa Karkurit. Hän näyttelee Karita Tulikorpea, jonka vetämä erikoisyksikkö jäljittää vankikarkureita.

”Tämä oli minulle tosi tärkeä ja hieno työ, jossa oli myös paljon haastetta. Rooli on iso, ja siinä on hirveästi tekstiä. Maailmakin oli minulle uusi, sillä en ole koskaan aikaisemmin näytellyt poliisia”, Lonka kertoo.

Lonkaa viehätti Karkurien käsikirjoituksessa paitsi uusi kiinnostava maailma myös se, että hänen roolihenkilönsä on kokonainen ihminen. Karita on ammatiltaan poliisi, mutta se ei määritä koko hänen elämäänsä.

”Karita ei myöskään ole mikään traumakimppu, jollaiseksi naispuoliset poliisit usein kirjoitetaan. Käsikirjoittajamme Tatiana Elf kertoi halunneensa nimenomaan välttää sitä, että Karitan ammatinvalinnan syyksi paljastuisi jokin trauma. On mahtavaa, että Karita ihan vain haluaa olla poliisi.”

Karkurit kuvattiin jo viime vuonna, ja tänä syksynä Lonka on saanut päätökseen Inari Niemen Valoa valoa valoa -elokuvan kuvaukset. Parhaillaan hän harjoittelee Leea Klemolan ohjauksessa Q-teatterin näytelmää Minä, askartelija.

”Minulla on ollut tähdet hyvässä asennossa: olen saanut tehdä kiinnostavia töitä sekä teatterissa, leffoissa että sarjoissa.”

Karkurit, alkaen maanantai 4.10. klo 21.00, MTV3

X