Teksti:
Seuran toimitus

SARJA PALAA RUUTUUN Vaaleahiuksinen, pitkänhuiskea Antero Vartia on kauppatieteiden maisteri ja ravintolayrittäjä Helsingistä. Islantilaisista sukujuurista muistuttavat hänen läpitunkevan kirkkaat siniset silmänsä. Jo lyhyen kohtaamisen jälkeen voi todeta, että Vartiasta varmaankin löytyy kykyä samastua läheisiään etsivien henkilöiden tunteisiin.

Kadonneen jäljillä -sarjan juontajaksi Jenni Pääskysaaren rinnalle hänet houkutteli tuottaja Petteri Ahomaa, jonka Vartia tunsi entuudestaan. Sarja oli miehelle tuttu, vaikka muuten hän ei tosi-tv:stä välitäkään.

”Tunsin formaatin ja diggaan siitä. Sarjan henkilöt ovat kaivanneet toista henkilöä vuosia. He eivät halua päästä telkkariin, vaan ovat mukana sen takia, että löytäisivät läheisensä.”

Sarjan kolmannella kaudella juontajat vetävät jaksoja vuoroviikoin. Tänään nähtävässä ensimmäisessä jaksossa Pääskysaari lähtee Aunuksen Karjalaan etsimään 8-vuotiaana Suomeen adoptoidun Ainon siskoja.

Ensi viikolla Vartia pääsee irti. Hän lähtee tamperelaisen Tomin kanssa Espanjaan etsimään tämän isää.

Vartia kertoo, että mieleenpainuvimpia hetkiä olivat tilanteet, joissa saatiin tieto jonkun henkilön löytymisestä.

”Ne oli aika uskomattomia hetkiä, jotka olivat täynnä tunnetta, latausta ja epäuskoa siitä, että jotain tulee kohta tapahtumaan.”

Vartialla on aikaisempaa televisiokokemusta reilun kymmenen vuoden takaa, kun hän näytteli jonkin aikaa Salatuissa elämissä. Televisiotyöhön palaamiseen Vartia suhtautuu varovaisen positiivisesti.

”Kameran edessä työskentely on oikeasti aika raskasta työtä, eikä julkinen puoli kiinnosta lainkaan. Paljon riippuu katsojien vastaanotosta ja siitä, miltä tuntuu katsoa itseään ruudusta.”

Onnimanni Liukkonen

Kadonneen jäljillä alk. 12.3. maanantaisin klo 20.05 MTV3 

X