Euroopan unelmakartta johdattaa mielenkiintoiselle matkalle EU-maihin

Euroopan unelmakartta -dokumentin journalistisen reissun oppaina toimivat toimittajat Nina Rahkola ja Tapio Nurminen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nina Rahkola ja Tapio Nurminen vetävät dokumenttisarjaa Euroopan unelmakartta.

Euroopan unelmakartta -dokumentin journalistisen reissun oppaina toimivat toimittajat Nina Rahkola ja Tapio Nurminen.
Teksti:
Jussi ­Karjalainen

Euroopan unelmakartta -dokumenttisarjassa EU-toimittaja Tapio Nurminen ja toinen ex-maikkarilainen Nina Rahkola pyrkivät selväsanaiseen ja mielenkiintoiseen reissuun Euroopan unionissa. Useinhan EU:n mekanismit ovat vaikuttaneet peräti vaikeasti ­hahmottuvilta. Poikkeuksena toki yhtenäisyyden hakeminen Ukrainan kysymyksessä.

Osaavasti rullaavassa viisiosaisessa sarjassa Rahkola ja Nurminen ajavat tapaamaan vaikuttajia Puolaan, joka vaihtoi viimesyksyisissä ­vaaleissa EU-myönteiseen hallitukseen ja varustautuu.

Sitten matka jatkuu Hollantiin, Kreikkaan ja suureen Ranskaan. Ranska on hyvä osoite, sillä tavallisesti suomalainen toimittaja valitsee isoista Saksan.

Jokaisella on omat tilanteensa, joita kelataan monelta kantilta. Ensimmäisessä jaksossa nuuskijakaksikko ottaa vauhtia ­kotimaasta haastatellen muun muassa Alexander Stubbia.

Stubbin vapautunut osuus ­purkitettiin viime kesänä. Hän sanoi, ettei tarvita yhtä ”supereurooppalaisuutta”, vaan itse kukin EU-maa voi lainata hyvää muilta kavereilta.

Euroopan unelmakartta, maanantai 15.4. klo 19.30, TV1

Lue myös: Onko Euroopan unioni viemässä meiltä ruoan alkuperätiedot? – ”Komissio ei ole vastuussa mistään tämän sivun tietojen käytöstä”

X