Teksti:
Seuran toimitus

DRAAMASARJA Öljysuku Ewingien riitaisasta perheestä ja vaikeista ihmissuhteista kertova sarja jatkuu. Häikäilemätön J.R. kannustaa poikaansa John Rossia (Josh Henderson) toteuttamaan vallankaappauksen, Bobbyn poika Christopher yrittää puolestaan saada avioliittonsa mitätöityä. Sue Ellen jännittää, miten hänen käy vaaleissa.

Monte Carlon tv-fes­tivaalien lehdistötilaisuudessa Patrick Duffy istuu yhdessä muiden Dallas-tähtien kanssa korokkeella. Kun Dallasta 25 vuoden jälkeen päätettiin jatkaa, Duffyn esittämästä Bobbysta tehtiin Ewingien perheen pää. Heikentyneen JR:n (Larry Hagman) oli vuoro siirtyä sivummalle.  

”Ympärillä riehuvalla pyörremyrskyllä täytyy olla keskus. Se pysyy paikallaan, vaikka maailma ympärillä murenee. Alkuperäissarjassa Barbara Bel Geddes (Miss Ellie) ja Jim Davis (Jock Ewing) hoitivat sitä virkaa, nyt se on Bobbyn tehtävä.”

”On hienoa, ettei minun tarvitse enää olla se sama tulisieluinen poikanen kuin 25 vuotta sitten. Saan tutkailla iän tuomia ominaisuuksia.”

Pieni ja pyöreä italialaistoimittaja pyytää Linda Grayta (Sue Ellen) ja Barbara Strongia (Bobbyn uusi vaimo Ann) kuvailemaan Duffya.

”Hassu. Hauska. Älykäs, sydämellinen, höpsö”, naiset luettelevat. Duffy nostaa toimittajalle velmuillen peukkua.

Kesken kakkoskauden ku­vauksia pitkään syöpää sairastanut Larry Hagman menehtyi.  Sarja oli varautunut kuolemaan, ja JR:n muistotilaisuus oli jo taltioitu sarjaa varten.

Duffy kuvailee tilannetta ristiriitaiseksi.

”Olimme ystäviä vuosikymmenten ajan. On vaikeaa jättää taakseen niin ikoninen hahmo ja ystävä, mutta en ollut varsinaisesti surullinen. Kun käsittelimme JR:n kuolemaa, näytteleminen alkoi vasta, kun minun piti esittää maani myynyttä – en tuntenut niin, koska Larry on minulle yhä olemassa, aivan kuin hän seisoisi rinnallamme nytkin.”

”Tekemättä oli vielä kuusi jaksoa, ja itse pelkäsin vain sitä, että tuotannon ihmiset menevät Larryn kuolemasta paniikkiin, ajattelevat ettemme voi jatkaa tekemistä ilman häntä. Mutta kaikki kokosivat itsensä, kantoivat vastuunsa ja uskoivat sarjaan ja siihen, että se seisoo omillaan.”

”Larry oli Dallasin symboli ja keulakuva, tiedättehän sen kauniin alastoman tytön joka on kaiverrettu aluksen keulaan… se ei ole viehättävä  ajatus, mutta sitä Larry oli meille, todellakin! Meidän täytyi vain jatkaa matkaamme ilman häntä.”

Kun tilaisuus loppuu, Duffy lähestyy toimittajaa, joka pyysi naisia kuvailemaan Duffya. Tämän hämmästykseksi Duffy on työntävinään hänen käteensä jotain: ”Tässä se 100 dollaria jotka lupasin, kiitoksia vaan!”.

Iina Alanko, Monte Carlo

Dallas pe klo 22.35 MTV3

X