Elokuva-arvio: Godzilla II: King of the Monsters on tyypillinen sarjan tuote – näyttävät hirviöt sekä hyviä ja pahoja ihmisiä

Godzilla II: King of the Monstersissa Godzilla ja Mothra ottavat yhteen maailmaa uhkaavan King Ghidorahin ja tämän herättämien muiden hirmujen kanssa. 

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Godzilla II: King of the Monsters hirviöseikkailun näyttelijäkaartiin kuuluvat Kyle Chandler, Thomas Middleditch, Ziyi Zhang sekä O’Shea Jackson Jr.

Godzilla II: King of the Monstersissa Godzilla ja Mothra ottavat yhteen maailmaa uhkaavan King Ghidorahin ja tämän herättämien muiden hirmujen kanssa. 
Teksti:
Pertti Avola

Legendary Picturesin tuottama ja Warnerin levittämä MonsterVerse-elokuvasarja on yritys yhdistää japanilaiset hirviöhahmot Godzilla ja Mothra sekä periamerikkalainen King Kong. 

Michael Doughertyn ohjaama sarjan kolmas elokuva Godzilla II: King of the Monsters (USA 2019) on hyvin tyypillinen sarjan tuote: on hyviä ja pahoja ihmisiä, epämääräinen ekologinen teema sekä tietenkin näyttävät, digitaalisesti luodut hirviöt. 

Ongelmana kautta koko sarjan ovat olleet kehnot käsikirjoitukset, jotka ovat vain rankoja, joihin rakennella hirviöiden näyttävää mellastusta. Tässä elokuvassa Godzilla ja Mothra ottavat yhteen maailmaa uhkaavan King Ghidorahin ja tämän herättämien muiden hirmujen, titaanien kanssa. 

Sarjalle ei voi luvata pitkää menestystä, sillä vaikka örkit ovatkin hauskoja ja jopa jotenkin rakastettavia, ei niiden mesoamista jaksa elokuvakaupalla katsoa. Eikä liioin hataria ihmishahmoja, joiden keskuksena on elokuvasta toiseen äiti ja tytär -parivaljakko. 

Tosin onhan se söpöä, kun Godzilla taistelujen jälkeen parhaillaan valkokankaita kiertävässä sarjan viidennessä elokuva Godzilla x Kong: The New Empire käpertyy kerälle nukkumaan Rooman Colosseumin sisään.

✪✪✪

Godzilla II: King of the Monsters, lauantai 18.5. klo 21.00, TV5

Lue myös: Elokuva-arvio: Näyttävässä Godzilla vs. Kong -toimintarymistelyssä klassiset hirviöt kohtaavat

X