Elokuva-arvio: Näyttävässä Godzilla vs. Kong -toimintarymistelyssä klassiset hirviöt kohtaavat

Godzilla vs. Kong on jatko-osa niin elokuvalle Kong: Pääkallosaari (2017) kuin Godzillallekin (2019).

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kuolemattomat klassikkohirviöt sekä mättävät toisiaan turpaan että yhdistävät voimansa taistellakseen yhteistä vihollista vastaan.

Godzilla vs. Kong on jatko-osa niin elokuvalle Kong: Pääkallosaari (2017) kuin Godzillallekin (2019).
Teksti:
Pertti Avola

Vanhat klassiset elokuvahirviöt, nuo samalla kertaa sekä kauhistuttavat että liikuttavat, eivät kuole koskaan. Siitä on osoituksena MonsterVerse-elokuvauniversumi, joka on tuonut takaisin sellaiset menneiden vuosikymmenien hilpeät hirmut kuin King Kong ja Godzilla

Elokuvassa Godzilla vs. Kong hirviöt tuodaan yhteen ensin toistensa vastustajina ja lopulta olosuhteiden pakosta yhteistyökumppaneina. Hirviöiden täytyy ryhtyä yhteistoimintaan lyödäkseen ihmisten luoman väkivahvan robottiolennon Megagodzillan. 

Ennen elokuvantekijöiden piti nykertää pienoismallien, trikkikuvauksen ja animaation parissa saadakseen hirviöt elämään valkokankaalla, mutta nyt riittää, kun panee tietokoneet hommiin.

Adam Wingardin ohjaamassa elokuvassa Godzilla vs. Kong jälki on todella näyttävää ja hirviöt hauskoja, mutta ihmishahmot ovat aika tylsän yksiulotteisia. Mutta onhan se aika liikuttavaa, että valtava Kong pystyy kommunikoimaan hellästi viittomakielellä kuuron tytön kanssa. 

Jos tietokoneilla aikaan saadusta remellyksestä pitää, ovathan nämä MonsterVerse-elokuvat veikeämpää katsottavaa kuin jo aika puuduttavaksi käynyt Marvel-universumi.

***½

Gozilla vs. Kong, lauantai 16.3. klo 21.00, tv5

Lue myös: Tunnetko toimintaelokuvat ja niiden unohtumattomat one-linerit? Tee tämä supervaikea testi ja selvitä action-osaamisesi todellinen taso

X