Teksti:
Seuran toimitus

Golfin intohimoisille harrastajille suunnattu Pallon viemää tarjoaa kauniita maisemia ja leppoisaa tunnelmaa, mutta myös kosolti tuotesijoittelua. Kulutushyödykkeet hyppäävät räikeästi silmille, puhuttiinpa sitten ruokien raaka-aineista, esiintyjien vaatteista tai esiteltävistä vapaa-ajan asunnoista. Kun yhteistyökumppanin automalli porhaltaa lähikuvassa keskellä Levin seesteistä tunturimaisemaa, herää kysymys, onko ohjelmalle hyödyllistä vai haitallista korostaa golfin entuudestaan vahvaa mainetta niin sanottuna hienostolajina.

Golf- ja matkailukärjellä kulkevan lifestyle-ohjelman ykköskautta kuvattiin 10 päivää. Kakkoskaudella kuvauspäiviä kertyi peräti 60, joista ulkomailla käytettiin 45.

”Ensimmäinen kausi kasattiin pitkälti jo olemassa olevista materiaaleista, joten uusissa jaksoissa tehtiin suuri harppaus. Kolmannella kaudella matkapäiviä tulee vielä paljon enemmän, sillä silloin haluamme kuvata esimerkiksi Thaimaassa”, sanoo ohjelman tuottaja, käsikirjoittaja ja toimittaja Timo Repo.

Golf-opettaja Riku Aarnion valmennettavana nähdään juontaja-näyttelijä Lorenz Backman. Vaikkei hänellä on ollut vanhastaan golfiin tuntumaa, laji koukutti nopeasti.

”Minulla oli alun perin käsitys hyvin elitistisestä lajista, jonka harrastajat kuuluvat sikariportaaseen ja sopivat golfkentällä isoista yrityskaupoista. Käsitykseni ei muuttunut, mutta rakastuin lajiin silti”, Backman hekottelee.

Top Chefistäkin tuttu julkkiskokki Mika Jokela esittelee ohjelmassa itse golfin ja kuvauspaikkojen esittelyn kyytipojaksi kuvauspaikan ruoka- ja juomakulttuuria.

Elina Järvi

Pallon viemää alk. su 27.5. klo 16.30 TV5 

X