Teksti:
Seuran toimitus

Eurovision laulukilpailu on palannut perinteiselle viisuvyöhykkeelle, sillä Ruotsi emännöi kilpailua peräti viidettä kertaa. Länsinaapurilla on ollut tapana uudistaa koko kisakonseptia, ja tänä vuonna iskelmäriehaa on viilattu ekologisempaan suuntaan. Juontajiakin on ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1995 vain yksi, koomikko Petra Mede.

Tiistaina finaalipaikasta kisaavat muun muassa ennakkosuosikit Norja, Tanska ja Alankomaat. Alankomaiden edustaja Anouk muistetaan vuoden 1997 hitistä Nobody’s Wife. Hänen kisakappaleensa, ajaton ja jännittävä Birds on kisan mielenkiintoisimpia sävellyksiä.

Torstaina sitten riisit lentävät ja häähuntu heiluu, kun on Suomen vuoro. Viisivuotiaasta lähtien intohimoisesti ruotsalaista viisuikonia Carolaa fanittanut Krista Siegfrids pääsee toteuttamaan lapsuudenunelmansa: laulamaan viisulavalle tuulikoneen tuiverrukseen. 

Euroviisukonseptin mennen tullen tunteva Krista on rakentanut hääteemaisen Marry me -edustuslaulunsa ympärille uuden tanssikoreografian ja lupaa yllättää katsojat näyttävällä showlla. Jo etukäteen runsaasti positiivista huomiota herättänyt Suomen hilpeä edustaja ei taatusti jää seinäruusuksi semifinalistien joukossa. 

Toivottavasti tv-lähetykseen poimitaan myös suomalaiskannattajia, joita saapuu Malmö Areenalle huomattavissa määrin – morsiushuntuihin verhoutuneina, tietenkin. 

Kristan kanssa finaalipaikasta kilpailevat muun muassa Sveitsin pelastusarmeijayhtye ja Armenian edustussävelmä Lonely planet, jonka on säveltänyt Black Sabbath -legenda Tony Iommi. 

Euroviisuhistoriaa tehdään ikivireän saksalaisen viisumaakarin Ralph Siegelin toimesta, joka tuo lavalle peräti 21. kisalaulunsa. Sävelmä Crisalide edustaa San Marinoa. Suomalaisten sieluja tullee kuitenkin helkyttelemään vahvimmin Kreikan vauhdikas ja kansallishenkinen edustussävelmä Alcohol is free.

Eurovision laulukilpailun voitto ratkeaa lauantaina, jolloin semifinaalien parhaat kohtaavat vielä Espanjan, Italian, Iso-Britannian, Ranskan ja Saksan edustajat. Heidän joukossaan on muun muassa brittikunniaa puolustava raspikurkkulaulajien kantaäiti Bonnie Tyler, 62.

Anna Muurinen

Semifinaali 1 ti 14.5. klo 22.00 TV2
Semifinaali 2 to 16.5. klo 22.00 TV2.
Finaali la 17.5. klo 22.00 TV2

X