Hankala perintö ei lypsä koukuttavuutta väkisin – ristiriidoissa ja yhteentörmäyksissä on syvyyttä

Hankala perintö -draamasarjassa kolmen keski-ikäisen sisaruksen välit mutkistuvat perinnön vuoksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Hankala perintö sijoittuu Islannin pankkikriisin jälkeiseen aikaan.

Hankala perintö -draamasarjassa kolmen keski-ikäisen sisaruksen välit mutkistuvat perinnön vuoksi.
Teksti:
Arto Pajukallio

Hankala perintö -draamasarja muistuttaa siitä, että Islannin vajaat 400 000 asukasta ovat tunnetusti ehtiväisiä monessa, myös taiteellisessa tuottavuudessaan. Draamasarja nojaa yhteiskunnalliselta pohjaltaan saarivaltiota koetelleen pankkikriisin jälkeiseen rakennemuutokseen.

Tarinan henkilöhahmot ammatteineen edustavat monin osin juuri sitä mihin islantilaiset yhdistetään: aina matkailualasta kulttuuriin, finanssiasioita unohtamatta.

Tekijätkin taitavat olla moniosaajia. Tinna Hrafnsdóttir kirjoitti työn kiinnostavasti ja ohjasi osaavasti; varsinaisesti hän on kansainvälisesti tunnettu näyttelijä, joka esittää yhtä tarinan keski-ikäisistä sisaruksista.

Heitä on kolme. Kohtalokkaan sairauskohtauksen saava isä omisti valasretkiyrityksen, jonka aikoi myydä eläkepäiviensä turvaksi. Leskeksi jäävä rouva on runsaan juomisensa kieltävä, töykeästi käyttäytyvä menestyskirjailija, jolla on vahvoja mielipiteitä siitä, mitä pitää nyt tehdä.

Hrafnsdóttir kirjoitti sarjan jaksot eri henkilöiden ja näkökulmien mukaan, mikä tuo ristiriitoihin ja yhteentörmäyksiin syvyyttä. Koukuttavuutta ei lypsetä väkisin.

Hankala perintö, sunnuntai 21.4. klo 21.00, Teema & Fem

Lue myös: Islantilainen Syödään ja nautitaan -ohjelma kertoo kiinnostavasti ruokailukulttuurin muutoksista

X