Islantilainen Syödään ja nautitaan -ohjelma kertoo kiinnostavasti ruokailukulttuurin muutoksista

Uusi islantilaissarja Syödään ja nautitaan tutkii tätä uutta syömiskulttuurin murrosta seitsemän eri ruokakunnan näkökulmasta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Yle Kuvapalvelu

Uusi islantilaissarja Syödään ja nautitaan tutkii tätä uutta syömiskulttuurin murrosta seitsemän eri ruokakunnan näkökulmasta.
Teksti: Henri Waltter Rehnström

Ennen oli helpompaa. Tuolloin piti tehdä vain yksi kalasoppa, jota kaikki perheessä söivät. Tänä päivänä syöminen on muuttunut yksilöllisemmäksi. Parhaimmillaan tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella perheenjäsenellä on päivällispöydässä edessään oman henkilökohtaisen ruokavalion mukaan valmistettu ateria.

Kun mahdollisuuksia on nykyään monia, valinnanvaraakin on runsaasti. Ei siis ole helppoa löytää ruokaa, joka olisi samaan aikaan sekä terveellistä että nautittavaa.

Syödään ja nautitaan avaa kiinnostavasti ravintoon ja ateriointiin liittyviä jokapäiväisiä yksityiskohtia, mutta hyvin keskiluokkaisesta näkökulmasta. Ainakaan parin ensimmäisen jakson perusteella ohjelmassa ei juurikaan puututa siihen, että kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuuksia suunnitella aterioita. Joidenkin on vain syötävä sitä, mitä halvimmalla saa.

Syödään ja nautitaan, lauantai 8.7. klo 17.25, Teema & Fem

X