Teksti:
Seuran toimitus

Ainoa läpi kesän esitettävä saippuasarja Lemmen viemää tarjoaa aivojen puudutusta saksalaiseen tapaan.

Iltapäiväsarja Saksassa, iltapäiväsarja Suomessa. Baijerin aluetelevision tuottama Lemmen viemää (Sturm der Liebe, 2005-) vaivuttaa kotisohvien asukkaat erilaiseen hotellikuolemaan myös Puolassa, Italiassa ja Bulgariassa. Suomessa se on tänä kesänä ainoa saippua, josta esitetään ennennäkemättömiä jaksoja.

Kyseessä ei ole läheskään ensimmäinen alppimaisemien kauneutta hyödyntävä sarja. Onhan samojen vuorten katveessa kuvattu Vuoristosairaalan (1985-1989) lisäksi jopa Bollywood-elokuvia. Mutta pisin sarja Lemmen viemää taitaa olla. Tällä viikolla Sub näyttää sarjasta jaksot 1211-1215 vuodelta 2010.

Viikko on myös joutilaalle hyvä aika hypätä kyytiin saksasaippuaan, jossa tylsät tai uskomattomat juonikuviot vaikuttavat useimmiten edes hiukan loogisilta ja skarpeilta. Veikkaan syyksi loogista ja skarppia saksan kieltä ja lähituijotusten vähyyttä.

Tällä viikolla keskipisteessä ovat hotelli Fürstenhofin nuori kokki Robert (Lorenzo Patané) ja hänen uusi tyttöystävänsä Eva (Uta Kargel). Viimeksi mainittu on kuin näyttelijä Malla Malmivaaran (Kielletty hedelmä, Helsingin herra) kaksoissisko.

Robert on haikaillut kuolleen vaimonsa Miriamin (Inez Bjørg David) perään. Myös Evan aviomiehen Markuksen (Tobias Dürr) väitetään kuolleen Italiassa. Evan lisäksi Markusta kaipaavat hänen siskonsa, ravintolapäällikkö Lena (Johanna Bönninghaus) ja sisarusten isä Götz (Andreas Borcherding). Tämän vaimo Barbara von Heidenberg (Nicola Tiggeler) on sarjan pahatar, jota kohtaa viikolla pieni onnenpotku.

Ohjelmatiedoista poiketen Lemmen viemää ei muuten ole telenovela vaan saippua. Telenovelat kirjoitetaan päättymään noin sadan jakson jälkeen, saippuat jatkuvat ikuisuuden.

Minna Kontkanen

Lemmen viemää ma-pe klo 17.00 Sub. Pikauusinta seuraavana arkiaamuna klo 9.00.

X