Teksti:
Seuran toimitus

Tuottaja Jere Nurminen kuvailee sarjaa Urheilukatu 2 uudenlaiseksi urheiluohjelmaksi. Ohjelman vieraina on huippu-urheilijoita, mutta heidän kanssa puhutaan asioista, jotka eivät välttämättä liity urheiluun.

”Oikeastaan lähtökohtana on idealistinen ajatus, että jos me ymmärrämme pikkuisen enemmän urheilijoiden taustoja, tulosurheilustakin saa enemmän irti.”

Sarjaa juontavat YLE Urheilun tutut toimittajat Inka Henelius ja Kristiina Kekäläinen. He vierailevat vuoroviikoin huippu-urheilijoille merkittävissä paikoissa.

Ensimmäisen jakson vieraana on pikaluistelija Mika Poutala ja toisessa viime vuonna vuoden urheilijaksi valittu suunnistaja Minna Kauppi. Nurminen ei halua paljastaa liikaa jaksojen sisällöstä, mutta vihjaa, että Poutala tullaan näkemään ympäristössä, jossa kamerat eivät ole aiemmin olleet paikalla.

Jaksojen pääteeman rinnalle ohjelmaan mahtuu paljon muutakin. Henelius ja Kekäläinen selvittelevät esimerkiksi julkisuuden henkilöiden suhdetta urheiluun ja liikuntaan. Jaksoissa myös testataan erilaisia pinnalla olevia liikuntamuotoja.

Katsojatkin pääsevät vaikuttamaan ohjelman sisältöön omilla urheiluvideoillaan, joita on voinut lähettää ohjelman tekijöille. Kevään jaksoissa kokeillaan, kuinka vuoropuhelun mahdollisuus on otettu vastaan.
”Emme ole halunneet rajata aiheita liian tiukkaan. Videon aihe voi olla onnistuminen, epäonnistuminen vai vaikka jokin  urheiluun liittyvä tunnelataus. Videoita on tullut jonkun verran ja siellä on materiaalia laidasta laitaan.”

Merkittävässä roolissa ohjelmassa on myös ruotsinkielisestä urheilutoimituksesta suomenkieliselle puolelle siirtynyt Kaj Kunnas, joka isännöi omaa osiotaan nimeltä Kunnaksen kärki. Siinä hän tarttuu urheilussa puhuttaneeseen ajankohtaiseen aiheeseen. Nurmisen mukaan kyseessä on ”videokolumnimainen pläjäys”.
”Muoto on vapaa, mutta Kunnaksen tyyliin se on teräväsanainen ja vähän huumorillakin tehty.”

Onnimanni Liukkonen

Urheilukatu 2 alk. su 15.1. klo 19.05 TV1

X