Teksti:
Seuran toimitus

Tämä voisi olla kohtaus Kauniista ja rohkeista.

Kasaridisko pauhaa ja salamavalot räiskyvät ylellisen Hotelli Monte Carlo Bayn ulkoterassilla. Tanssilattialla pyörii joukko näyttävästi pukeutuneita juhlavieraita.
Heidän joukostaan erottuvat monet suomalaisille tutut kasvot.

Kim Matula, Scott Clifton, Jacqueline MacInnes Wood, Don Diamanti ja Hunter Tylo ovat  saapuneet kasinokaupunkiin juhlimaan saippuasarjansa 25-vuotista taivalta.

Kauniiden ja rohkeiden kesäkuussa vietettyjen syntymäpäiväjuhlien aikaan ei vielä tiedetä, että alkuperäishahmoihin kuuluneet Ronn Moss ja Susan Flannery ovat jättämässä sarjaa.

Kahden suosikkihahmon poistuttua Hunter Tylon näyttelemän psykiatri Taylor Hayesin rooli korostuu entisestään.

Pari päivää juhlien jälkeen Tayloria yli 1 400 jaksossa näytellyt Tylo antaa haastatteluja meren äärellä sijaitsevassa valtavassa konferenssikeskuksessa.
Vaikka haastattelu tapahtuu sisätiloissa, hänen kasvojaan peittävät valtavat aurinkolasit. Tylo ei kuitenkaan halua antaa itsestään diivan vaikutelmaa. Hän vakuuttaa, ettei tähtikompleksista kielivää oikuttelua siedetä myöskään Kauniiden ja rohkeiden näyttelijäporukassa.

”Olemme kaikki todella maanläheisiä. Tiedän joidenkin sarjojen pärjäävän sillä, että he saavat näyttelijänsä kilpailemaan keskenään, mutta pitkällä tähtäimellä siinä sabotoidaan koko showta”, Tylo sanoo.

Hän puhuu työtovereistaan kuin perheenjäsenistään.

Kun yhden konttorissamme työskentelevän naisen isä kuoli, menimme kaikki hänen kotiinsa tueksi. Saman tuen sain itsekin koettelemusteni hetkellä.”
Hunter Tylo on näytellyt Kauniissa ja rohkeissa parin vuoden taukoa lukuun ottamatta vuodesta vuonna 1990. Tuona aikana näyttelijä on ehtinyt käydä läpi avioeron, yhdellä hänen neljästä lapsestaan on diagnosoitu syöpä ja toinen heistä on hukkunut.

Rankat kokemukset ovat Tylon mukaan yhdistäneet työryhmää entisestään. Osa näyttelijöiden elämänvaiheista on myös kirjoitettu osaksi sarjaa, mikä osaltaan selittää sen suosiota.

”Sarjan luojan Bill Bellin nerokkuus näkyi siinä, että hän toi oman yksityiselämämme osaksi hahmoja. Minun hahmoni on kahdesti kokenut asioita, joita itse olen käynyt läpi oikeassa elämässäni. Katsojat näkevät siis henkilökohtaisia tunteitamme, kun asioita tapahtuu hahmoillemme. Sen kautta he muodostavat emotionaalisen linkin ja uskovat tuntevansa meidät.”

Sarjaan tarttui jotain myös vuonna 2005 kuolleen Bill Bellin omasta elämästä. Sieltä kumpuavat Kauniiden ja rohkeiden vahvat naishahmot, joiden mallina Tylo pitää Bellin omaa vaimoa.

”Lee Phillip Bell oli ensimmäinen nainen, joka teki keskusteluohjelmia – jo kauan ennen Oprahia. Hän oli terävä bisnesnainen, juuri sellainen, jollaisten ympärille Bell rakensi oman sarjansa. Bill ei nähnyt naisia uhreina vaan vahvoina perheen matriarkkoina, joilla on myös aivot.”

Samaa ihannetta hiljattain 50 vuotta täyttänyt Hunter Tylo haluaa toteuttaa myös omassa elämässään. Saippuatähden suunnitelmissa on jatkaa työuraa vielä Kauniiden ja rohkeiden jälkeenkin.

”Haluaisin vielä joku päivä tuottaa oman elokuvani. Minulla on ideoita saippuaoopperan maailmaan sijoittuvaksi satiiriksi.”

Haastattelun päätteeksi Tylo kehaisee vielä muistavansa useimpien Facebook-faniensa nimet. Heitä on yli 6 000.

Kaisu Tervonen

Kauniit ja rohkeat ma-pe klo 17.00 MTV3

X