Teksti:
Seuran toimitus

Uudet Idols-tuomarit Tommi Liimatainen ja Laura Voutilainen ovat taustoiltaan kaukana toisistaan. Rocktyöläiseksi itseään tituleeraava Liimatainen tunnetaan parhaiten Negative-yhtyeen managerina, Voutilainen taas on kaikkien tuntema viihdetaiteilija ja iskelmälaulaja.

Liimataisen tuomaroinnissa tärkeimmäksi nousee laulajan kyky välittää tunnetta.

”Kiinnitän huomiota hieman eri asioihin  kuin tuomarikollegat. Se, että joku on teknisesti helvetin hyvä, ei tule riittämään mun kriteereillä.”

Iloinen ja positiivinen asenne tuntuu olevan uuden Idolsin kantava teema. Huumoriesiintyjät ovat hävinneet koelauluista lähes kokonaan, eikä tosissaan olevia, hieman heikompia laulajia ole kiva kiusata. Se oli tärkeää myös Laura Voutilaiselle, joka ei halua tylyttää ketään.

”Olen itse käynyt samanlaisen mankelin läpi 17-vuotiaana pentuna, kun minusta rakennettiin iskelmätähteä. Idolsissa haluan toimia positiivisena kannustajana.”

Voutilainen osaa kyllä sanoa koelaulajalle, jos tämän taidot eivät jatkoon riitä. Hän ei vaan tee sitä samalla tavalla kuin Jone Nikula, jonka tiukat verbaalirakennelmat saattavat paljastua loukkauksiksi vasta kokelaan katsoessa esiintymistään televisiosta.

Vaikka ohjelmaa on tehty hyvässä hengessä, on rockpiirien ja viihdemusiikkimaailman vastakkainasettelu noussut aika ajoin tuomaristossa esille. Liimatainen kertoo, että kaikki ovat tiukkoja ja kovia persoonia.

”Jossain vaiheessa tulee varmaan aika isojakin näkemyseroja, mutta se kuuluu asiaan.”

Voutilainen kokee, että viihdemusiikin puolella ollaan avarakatseisempia kuin lokerointiin taipuvaisessa rock-skenessä. Se on välillä nyppinyt.

”Minä en ehkä lokeroi musiikkia ihan niin rankalla kädellä hyvään ja huonoon tai oikeaan ja väärään.”

Jone Nikulan persoonan kulmikkuuden laulajatähti sai kokea Helsingin koelauluissa.

”Pitkän päivän loppupuolella Jone räjähti mulle ihan tosissaan. Yhtäkkiä se rupesi vaan huutamaan ja mä olin vaan, että sori.”

Onnimanni Liukkonen

Idols alk. su 1.1. klo 19.30 MTV3 

X