Teksti:
Seuran toimitus

Stadionille on pakkautunut Raahen kaupungin ko­koinen yleisö, kaikkiaan 25 000 henkeä.

”We love Robin, we love Robin, we love Robin!”

Eikä illan tähti, Robin Packalen, ole vielä edes paikalla, vaan takahuoneessa odottamassa. Siitä huolimatta yleisön tuottama desibelitaso on jo korkea.

Helsingin olympiastadionin tunnelma saattaa tuntua hurjalta, mutta tarkemmin ajateltuna kaikki on ollut vain yhtä loogista jatkumoa. Robin, 15, on ollut alusta asti iso juttu, jo kohta kolme vuotta. Siinä ajassa hän on esiintynyt Justin Bieberin keikan lämmittelijänä. Syksyllä Robinilta tulee ulos neljäs levy. MTV Katsomossa alkaa 28.8. dokumenttisarja Robin: Just nyt, joka seuraa hänen elämäänsä keikoille, studioihin ja arkeen.

Robin on suosionsa huipulla ja menossa vasta lukioon. Miten hänestä on tullut näin suosittu?

Hämmentyvä tähti

Tietysti tähteyden ovat mahdollistaneet hyvät taustajoukot ja markkinointi. Mutta on tässä muutakin.

”Aamulla mä heräsin vähän reilu kasilta. Nukuin niin hyvin, etten meinannut millään herätä. Siellä kävi monet ihmiset nykimässä hihasta, että nyt herää”, Robin kertoo tiedotustilaisuudessa ennen suurta keikkaa.

Aivan, hän on normaali 15-vuotias, jolle aikaiset aamuherätykset ovat kaikkea muuta kuin mukavia. Hän voisi olla tuttu samalta luokalta tai yksi niistä pojista, jotka aina treenaavat pihalla temppuja skeittilaudalla.

Sellainen kaikkien tuntema Robin. Vastaillessaan Robin toisinaan hämmentyy eikä aina tiedä mitä sanoa. Samalla hän on lahjakas ja itsevarma esiintyjä, jonka levyjä on myyty tähän mennessä satojatuhansia kappaleita.

Tavallinen teini ja silti suuri poptähti. Mikä ristiriita! Mutta hyvän poptähden täytyykin herättää ristiriitaisia tunteita.

Positiivista energiaa

Moni teini-ikäinen on odotellut Olympiastadionin liepeillä koko päivän keikan alkua. Jotkut ­kauemminkin.

”Kuulin, että siellä oli joku ollut viikon teltan kanssa. Mä oon vähän silleen, et ei kannata tulla niin aikaisin! Totta kai se on myös sairaan kunnioitettavaa. Hieno fiilis, että ihmiset on niin mukana tässä hommassa, noin intensiivisesti.”

Intensiivinen on Robinkin. Yksi syy hänen suosioonsa on läsnäolo. Levyjen lisäksi on ollut fanilehtiä, oheistuotteita ja fanitapaamisia.

Robin kertoo tuntevansa vastuuta faneistaan ja siitä, että näillä on hyvä mieli.

”On hauskaa kuulla, että on piristänyt jonkun vakavasti sairaan lapsen päivää. Tässä hommassa kaikkein hienointa on, että saa vaikuttaa sillä tavalla. Se on superhauskaa.”

Robin edustaa elämänvoimaa aikana, jolloin firmat ovat yt-kierteissä ja maailmanpoliittinen tilanne näyttää surulliselta. Hän uskoo omaan tekemiseensä ja hullutteluunsa.

Kun Robinilta kysyy, miksi hän itse uskoo olevansa niin suosittu, poppari hämmentyy hetkeksi.

”Ei mitään hajuu… Tota pitäis kysyy joltain muulta. Mä olen yrittänyt olla mahdolli­simman iloinen ja energinen ja levittää sellaista positiivista henkee.”

Heini Kilpamäki

X