Teksti:
Seuran toimitus

Kahdeksan jäljellä olevaa Suomen huippumalli haussa -sarjan kilpailijaa kokee 1. lokakuuta nähtävässä jaksossa yllätyksen – vaikka ehkä he jotain osasivat aavistellakin. Onhan sarjan suomalaisversiossa ennenkin käynyt vieraita rapakon takaa.

Tällä kaudella tytöt pääsevät Huippumalli haussa (America’s Next Top Model)  -sarjan stylistin ja meikkitaiteilijan, Jay Manuelin, oppiin. Eikä Manuel tyytynyt Suomessa vain tuomaroimaan, vaan halusi myös selvittää, millaisia nuoria naisia kauniiden kuorten alta oikeasti löytyy.

”Kun tapasin tytöt ensimmäistä kertaa, he olivat aika varautuneita. Osaa selvästi hermostutti”, Manuel hymyili sarjan tiedotustilaisuudessa.

Näki hän yhden toisenkin asian: tästä joukosta löytyy potentiaalia kansainväliselle mallikentälle.

”Tytöt ovat hyvin kauniita – ja hyvin voimakkaita. Voimakkuus on hyvä asia, sillä menestyminen mallibisneksessä edellyttää vahvaa persoonaa”, Tyra Banksin kanssa pitkään työskennellyt stylisti-meikkitaiteilija sanoo.

Manuel on huolissaan huippumalliwn suuresta egosta, joka syntyy jatkuvien omaa ulkonäköä ylistävien kehujen myötä.

”Tyttöjen kannattaa pyrkiä pitämään itsensä erossa ’brändistään’. Jossain kohtaa uraa mallia vastaan aina hyökätään, ja silloin joutuu puolustautumaan. Jos itsetunto on kunnossa, vastaan on helpompi taistella.”

Huippumalli haussa -sarja muokkaa osaltaan nuorten tyttöjen unelmia, mutta samalla se antaa realismille kasvot, sanoo Manuel.

”Mallintyö edustaa monille tytöille fantasiaa glamour-elämästä. Mutta kun he katsovat sarjaa, he ehkä ymmärtävät, että mallitkin ovat oikeita ihmisiä. Myös Tyra on hyvin aito nainen aitoine ongelmineen.”

Elina Järvi

Suomen huippumalli haussa ma 1.10. klo 20.00 Nelonen

X