Selviytyjät Suomen kolmannella kaudella tavikset haastavat julkkikset

Oululainen Janne Karjala on fanittanut pitkään Tiktakia ja sen laulajaa Petra Garganoa. Filippiinien viidakossa he aloittavat kilpailun eri joukkueissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Uutta levyä tekevältä Petra Garganolta ilmestyy single syyskuussa.

Oululainen Janne Karjala on fanittanut pitkään Tiktakia ja sen laulajaa Petra Garganoa. Filippiinien viidakossa he aloittavat kilpailun eri joukkueissa.
(Päivitetty: )
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Parikymmentä vuotta vanha realityformaatti Selviytyjät nousi Suomessa uuteen lentoon, kun kilpailijoiksi otettiin julkkiksia. Tuttujen, erilaisista taustoista tulleiden kilpailijoiden juonitteluun oli helppo jäädä koukkuun.

Nyt kolmannella kaudella ideaa pyritään piristämään asettamalla julkkiksia vastaan tavisten joukkue. Janne Karjalalle ja muille tavisjoukkueen jäsenille selvisi vasta kuvausten alussa, että vastaan asettuvat julkkikset.

”Oli suuri juttu huomata, että Petra oli mukana. Olen kuunnellut Tiktakia pienestä pitäen. Oli sairaan siistiä nähdä julkkiksia vastassa, mutta toki myönnän, että taviksia vastaan olisin mieluummin pelannut”, Janne kertoo.

Janne on seurannut Selviytyjiä aivan alusta asti. Hän on nähnyt amerikkalaisen version kaikki kaudet.

”Sarja iski vuonna 2001 niin kovaa, että sanoin tulevalle vaimolleni haluavani olla joku päivä kilpailemassa ohjelmassa. Elämäni suurin unelma toteutui, kun pääsin mukaan.”
Myös Petra Garganolle formaatti oli tuttu.

”Tykkään fyysisestä ja henkisestä haasteesta, jonka Selviytyjät antaa. Kotijoukot olivat kyllä aika kauhuissaan, mutta onneksi sain luvan lähteä”, naurahtaa Petra.

Janne Karjala

Olululainen Janne Karjala on lanseerannut oman vaatemerkin, Kerman. Lars Johnson Photography

Kuumuus koetteli

Ennen matkaan lähtöä Petran puoliso Mauro Gargano sanoi, että ethän sinä voi pärjätä siellä, koska olet maailman kiukkuisin, jos et saa ruokaa etkä nuku. Kilpailun aikana Petra huomasi kestävänsä yllättävän hyvin nälkää.

”Minusta tulee ihmishirviö, jos en saa ruokaa kolmen tunnin välein. Viidakossa pärjäsin kuitenkin tosi hyvin niin kauan kun sitä ruokaa ei ollut. Mutta sitten kun ruokaa alkoi saada, haaveilin naapurinkin riisikulhosta.”

Kuumuuden ja vähäisten kalorien rasittama kroppa ei toiminut viidakossa normaalilla tavalla. Auringonpalvojaksi tunnustautuva Petra kuvailee kuumuutta sellaiseksi, että puolen minuutin auringossa makaamisen jälkeen oli pakko mennä veteen vilvoittelemaan. Tosin sekään ei paljon auttanut, koska vesikin oli kuumaa.
Yhdessä sarjan kilpailussa Jannen kroppa petti täysin.

”Se ei ollut edes fyysisesti raskas, mutta silti kilpailun alkaessa iski joku auringonpistos ja nestevajaus”, Janne sanoo.

Petra kertoo, että olosuhteet vaikuttivat myös yläpäähän.

”Aivotkaan eivät toimi. Minua nauratti, kun pyörittelimme niitä palapelejä, eikä vain tajuttu kuvioista mitään.”

Omat konstit koti-ikävään

Sekä Jannelle että Petralle iski reissulla koti-ikävä. Molemmat olivat varautuneet siihen omalla tavallaan.

Petra nappasi vinkin edelliskaudella sarjassa mukana olleelta Tuuli Matinsalolta. Venematkoilla ei voinut puhua kovan tuulen takia, joten silloin Petra mietti kotiarkea Suomessa.

”Sain otteen siihen tavallisuuteen, mikä kotona odottaa. Aah, nyt alkaa muskari. Siitä tuli turvallinen fiilis, että kotona on kaikki hyvin. Leirissä en miettinyt kotia, muuten olisi pää pettänyt. Äitienpäivä oli tiukka paikka.”

Janne puolestaan varasi kaksi kertaa päivässä perheelleen hetken, jolloin hän kuunteli mielessään samaa Queenin biisiä kuin hänen tyttärensä kotona.

”Jokainen lapsi on minulle tärkeä, mutta keskimmäinen on vähän herkempi. Tiesin, että tämä olisi hänelle raskas koettelemus.”

Musiikki antoi voimaa myös Petralle. Se on hänen tapansa rentouttaa kehoa ja mieltä sekä käsitellä tunteita.

”Leirissä minulle naurettiin, että olen kuin joku Ariel, kun istun punaisine tukkineni siellä vedessä ja laulan biisejä.”

Selviytyjät Suomi, su 8.9. klo 19.00 Nelonen

X