The Same Sky: Rauhallisesti etenevä, ajankuvaltaan hyvin luotu sarja on kiinnostava sekä lähimenneisyyden kuvauksena että draamana

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sofia Helinillä (vas.) on tyystin erilainen rooli saksalaisdraamassa kuin Silta-sarjassa, jossa hän näytteli asperger-poliisi Saga Norénia.

(Päivitetty: )
Teksti: Pertti Avola

Paula Milne on 1970-luvulta asti ollut yksi brittitelevision tärkeimmistä käsikirjoittajista. Viime vuonna valmistunut kuusiosainen saksalainen tv-sarja on hänelle kuitenkin uusi aluevaltaus. Milne kirjoitti sen englanniksi ja sarjan ohjaaja Oliver Hirschbiegel käänsi sen saksaksi.

The Same Sky – isku sydämeen sijoittuu vuoteen 1974. DDR:n turvallisuuspalvelun Stasin nuori vakooja Lars Weber (Tom Schilling) saa tehtäväkseen vietellä Saksan Liittotasavallassa asuvan ja brittitiedustelulle töitä tekevän keski-ikäisen analyytikon Lauren Faberin (Sofia Helin). Tarkoitus on lypsää yksinäiseltä naiselta tietoja länsivaltojen tiedustelun puuhista.

Vakoojatarinan lisäksi The Same Sky kertoo ihmisistä rautaesiripun molemmin puolin. Larsin siskolla Klaralla on mahdollisuus päästä olympiauimariksi, mutta hän ei itse ole asiasta erityisen innostunut. Laurenin poika Emil puolestaan tuntee vetoa Punaisen armeijakunnan terroristeihin.

Rauhallisesti etenevä, ajankuvaltaan hyvin luotu sarja on kiinnostava sekä lähimenneisyyden kuvauksena että draamana kahdessa erilaisessa poliittisessa järjestelemässä elävistä ihmisistä.

The Same Sky – isku sydämeen, ke 18.7. klo 21.35 Tv 1

X