Teksti:
Seuran toimitus

SAIPPUASARJA Katherine Kelly Lang kikattelee ja Don Diamont myhäilee monimielisesti uteluille siitä, miten Brooken ja Bill Spencer Jr:n suhde Kauniissa ja rohkeissa etenee. Pari on saapunut Monte Carlon tv-festivaaleille vastaanottamaan sarjan saamaa palkintoa, mutta festareiden jälkeen Monaco ja Välimeri saavat toimia kulisseina Brooken ja Billin tapaamiselle. 

Keväällä saippuasarjan suhdekiemurat ottivat taas kerran uuden suunnan. Ridge (Ron Moss) jätti Brooken – ja koko sarjan – kesken häämatkan, ja kotiin palattuaan Brookea lohdutti hänen pikkusiskonsa Katien (Heather Tom) mies, Diamontin esittämä itsevarma bisneshai Bill Spencer Jr.  

”Brooke ja Bill löysivät yh­teyden, jota he eivät tienneet olevan olemassakaan. He yrittävät nyt ottaa selville, mistä on kysymys”, Diamont kertoo.

”Kyseessä on dynamiikaltaan täysin erilainen suhde kuin Billillä ja Katiella.”

”Brooke ja Bill ymmärtävät toisiaan”, Lang täydentää.

Vuosien varrella Brooken miehet ovat vaihtuneet tiuhaa tahtia, ja hän on käynyt läpi niin isät, pojat kuin tyttären poikaystävät. Silti Lang ei niele purematta tapaa, jolla Brookeen suhtaudutaan.

”Kaikki on muiden mielestä aina hänen syytään. Välillä ajattelen, että miksi ihmeessä – hänhän vain yrittää pärjätä niin kuin muutkin!”

Langia tuntuu myös kismittävän tapa, jolla Ridge kirjoitettiin ulos sarjasta ja Brooke jätettiin taas kerran kuin nalli kalliolle. Hän toivookin, että Brookesta tulisi Ridgen lähdön jälkeen itsenäisempi.

”Hänen pitäisi olla jämäkämpi ja kasvattaa vähän selkärankaa, hankkia oma elämä  ja pitää parempaa huolta perheestään.”

Kemistiksi aikoinaan valmistuneen Brooken ura saakin tulevissa jaksoissa uutta tuulta: Monacossa kuvattiin juonilinjaa, jossa Brooke saapuu eurooppalaisille muotimessuille esittelemään omaa alusvaatemallistoaan, kun Bill pärähtää paikalle.

”Kyllähän Brooken pitää etsiä myös uutta rakkautta, koska se on hänen mielipuuhaansa”, Lang kihertää.

Keväällä Lang nimettiin ensimmäistä kertaa päivittäissarjojen Emmy-ehdokkaaksi. Nimityksen arveltiin olevan Stephanien (Susan Flannery) kuolinkohtauksen ansiota – Stephanie vietti monien fanien kauhuksi viimeiset hetkensä vanhan arkkivihollisensa Brooken seurassa. 

”Emmy-ehdokkuus oli mukavaa, mutta myös hermoja raastavaa: voi hyvä Jumala, entä jos en voitakaan! Kävin läpi erilaisia tunteita, aluksi se oli minusta jopa hieman noloa – että minut nimetään ensimmäisen kerran 26 vuoden näyttelemisen jälkeen!”

Palkinto meni Langilta lopulta sivu suun, mutta Kauniit ja rohkeat -kollegoille päivittäissarjojen Emmyjä tuli kaikkiaan neljä.

Diamont ja Lang eivät pelkää, että he jäävät sarjan nuorempien näyttelijöiden varjoon.

”Pysyvillä hahmoilla on iso merkitys, mutta uudet pitävät sarjan tuoreena ja houkuttelevat mukaan uusia katsojia.” 

Iina Alanko, Monte Carlo

Kauniit ja rohkeat alk. ma 2.9. klo 17.00 MTV3

 

X