Guccin muotisuvun kylmäävää murhatapausta tutkitaan Killing Gucci: People Magazine Investigates -ohjelmassa

Killing Gucci tuhlaa kattavan pohjatyön näkemyksettömään hömppään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Killing Gucci -jakso on osa People Magazine Investigates -sarjaa.

Killing Gucci tuhlaa kattavan pohjatyön näkemyksettömään hömppään.
Teksti:
Tero Kartastenpää

Killing Gucci: People Magazine Investigates -ohjelman alkutekstit antavat mielikuvan, että piinkova tutkijoiden ryhmä ratkaisisi Guccin muotisuvun murhatapausta. Oikeasti jaksoon on lähinnä kasattu vanhoja valokuvia, selittävää puhetta ja People-lehden brändäystä. 

People oli pitkään Yhdysvaltojen luetuin aikakauslehti, joten julkkisbrändi on kantanut myös televisiossa. Rikosohjelmaa People Magazine Investigates on tehty vuodesta 2016.

Ohjelman Gucci-jakso ensiesitettiin samoihin aikoihin kuin murhaa käsittelevä pitkäveteinen fiktioelokuva, House of Gucci (2021) tuli ensi-iltaan. Elokuvaa vihanneen italia­laisperheen jäseniä on saatu avautumaan, ­mutta monia haastatellaan englanniksi, ja näkemykset jäävät usein tasolle ”I really love Maurizio”. Tapauksen italialais­tutkija on sentään sanavalmis omalla kielellään.

Myös murhasta tuomittu Patrizia Reggiani hokee tyhjiä lauseita, joita Peoplen silloinen päätoimittaja Dan Wakeford täydentää.

Murha visualisoidaan halpajännärimäisellä kohtauksella, jota jälleen päätoimittaja selostaa. Kattava pohjatyö tuhlataan näkemyksettömään hömppään.

Killing Gucci: People Magazine Investigates, perjantai 5.4. klo 21.00, Frii

Lue myös: True crime vetää, koska ihmisen pimeä puoli kiinnostaa – Naiset kuluttavat genreä eniten, mutta syyksi tarjotaan liian pelkistävä selitys

X