Pysäyttävän rankka dokumentti – Murhaoikeudenkäynti: Missä on Margaret? esittää järkyttävän tapauksen oikeudenkäyntiprosessin

Uusintana tuleva kaksiosainen dokumentti (2019) kuohuttavasta murhakäsittelystä Skotlannissa nostattaa kahtalaiset ajatukset.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Uusintana tuleva kaksiosainen dokumentti (2019) kuohuttavasta murhakäsittelystä Skotlannissa nostattaa kahtalaiset ajatukset.
Teksti:
Jussi Karjalainen

Murhaoikeudenkäynti: Missä on Margaret? -dokumentissa informoidaan, että kamerat pääsevät ensi kertaa seuraamaan murhaoikeudenkäyntiä. Kadonneen Margaret Flemingin huoltajapariskuntaa kuvataan syytösten alaisina Glasgown rikosoikeudessa kiduttavan tarkkaan.

Toisaalta oikeuskäytäntö puheenvuoroineen tulee esitellyksi poikkeuksellisen yksityiskohtaisesti Matt Pinderin ohjelmassa. Istuntoja ei ole leikattu huippukohtien kavalkadiksi kuten suosituissa oikeussalileffoissa.

Oppimishäiriöisen Margaret Flemingin juttu oli oikeudessa 2018, kun sosiaalitoimi oli saanut Flemingin huoltajien hakemuksen jatkokaudelle. Paperi sisälsi pöyristyttäviä selityksiä nuoren naisen itsetuhoisesta käytöksestä.

Samalla virasto tajusi, ettei Flemingistä ole mitään havaintoja sitten vuoden 1999, mutta huoltajat nostavat avustukset vanhaan tapaan. Surevia omaisia ei ole olemassa, mutta ohjelman vaikutus on pysäyttävän rankka.

Murhaoikeudenkäynti: Missä on Margaret?, keskiviikko 20.3. klo 23.55, TV2

Lue myös: Miksi rakastettu perhelääkäri tappoi 200 potilastaan? Ville Mäkipellon Kierot mielet -teos sukeltaa sarjamurhaajien mieliin

X