Teksti:
Seuran toimitus

HÄÄSARJA ALKAA Sana prinsessahäät on saamassa uuden merkityksen. Kruununperillisten hääjuhlat ovat massatilaisuuksia, joihin osallistutaan median välityksellä. Prinsessahäät eivät olisi prinsessahäät ilman julkisuutta.

Nelonen tekee tavallisten ihmisten sivilisäädyn vaih­tamisista suureellisia tele­visiojuhlia. Kuninkaalliset 
häät näyttää torstaisin suo­rana kahdeksan parin juhlat Helsingin Vanhasta kirkosta. 

Häitä selostaa urheilutoimittajana tunnettu Riku Riihilahti, joka valottaa katsojalle jokaisen rakkaustarinan taustoja. Hän haluaa ohjelman välittävän tunteita ja innostuukin kuvailemaan täydellistä lähetystä hääselostajan romanttisella nuotilla.

”Kotisohvalle näkyvät toivo ja odotukset, ja sitten ne palkitaan jossain kohtaa sillä, että tapahtuu jotain ennenkuulumatonta. Kun pari päästetään vaunuunsa, on hyvä ja helpottunut olo ja katsoja alkaa odottaa seuraavan viikon lähetystä”, hän hehkuttaa puhelimessa.

Kokonaisuus toteutetaan mukaillen suuria hääjuhlaohjelmia. Riihilahden rinnalla stylisti Teri Niitti arvioi, miten kotimaisten suunnittelijoiden toteuttamat hääpuvut ovat onnistuneet. Jenni Alexandrovan juontamissa  inserteissä tutustutaan pariskuntaan ja juhlan valmisteluun.

Kirkossa papit johtavat tilannetta, mutta koska vihkikaava on kestoltaan pitkä suoraan lähetykseen, sove­liais­sa kohdissa huomio keskitetään muuhun hääpuuhailuun.Formaatti on Putoustakin tekevän Story of -tuotantoyhtiön kehittämä. Se on poikkeuksellinen, sillä koskaan aiemmin ei tavallisten ihmisten elämästä ole tehty suoria viihdeohjelmia. Suoruus tuo mukanaan yllätyksellisyyden tunnun, vaikka juhlat onkin tarkkaan suunniteltu.

”Tämä olisi aivan lässähtänyt ohjelma, jos tämä tulisi nauhoitettuna”, Riihilahti sanoo.

Ohjelmassa ei etsitä ristiriitoja suhteista tai ilkeillä pareille.

”Tekijätiimi yritettää saada katsoja toivomaan, että kunpa kaikki menisi hyvin ja tästä tulisi loistava juhla.”

Vihittävät eivät mene median kanssa naimisiin. Kun pari on sanonut tahdon, heidän päälleen heitetään riisiä ja he lausuvat viimeiset kommentit. Sitten auto ajaa heidät takaisin yksityisyyteensä, jossa he elävät onnellisina elämänsä loppuun saakka.

Tero Kartastenpää

Kuninkaalliset häät, TI klo 20.00 Nelonen

X