Teksti:
Seuran toimitus

Madeleine Stowe varastaa shown Kostossa. Saman hän teki Monte Carlon tv-festivaaleilla, jossa läsnä oli myös hänen kanssanäyttelijöitään.

Monte Carlossa on lähes kolmekymmentä astetta, mutta Madeleine Stowe näyttää viileältä. Stowella on luontaista karismaa. Se saa muut Kosto-sarjan pressitilaisuudessa olevat näyttelijät, Emily VanCampin ja Joshua Bowmanin kääntymään vastauksiensa jälkeen hänen puoleensa kuin hyväksyntää etsien.

Samat luontaiset ominaisuudet ovat auttaneet Stowea tekemään Victoria Graysonin roolihahmosta niin mehukkaan, että ainoaksi vertailukohdaksi mieleen nousee Joan Collinsin Alexis Dynastiassa.

Ensimmäinen kysymys koskeekin sitä, kuinka Stowe välttää ylinäyttelemisen pahiksen roolissa?

”Mutta minähän totaalisesti ylinäyttelen roolin”, hän nauraa vastaukseksi.

”Victoria on uskomattoman korruptoitunut, ja hänellä on oma kiero taustatarinansa, joka ei ensimmäisen kauden aikana vielä paljastunut. Hahmo kiehtoo minua. Ja sitä paitsi, roiston näytteleminen on parasta maailmassa.”

Moderniksi saippuaoopperaksi kutsutussa sarjassa pahiskaan ei ole kuitenkaan täysin paha, eikä hyvis pelkästään hyvä. Emily VanCampin näyttelemä Emily on tullut seurapiirien kansoittamaan kaupunkiin kostamaan isänsä kohtaloa. Tähtäimessään naapurintytöllä on ennen kaikkea Victorian johtama Graysonin perhe. Emilyn motiivit ovat ymmärrettäviä, mutta keinot kovia. Victorian pehmeä puoli taas paljastuu hänen suhteessaan poikaansa (Bowman) sekä rakastajaansa.

”Emily ja Victoria ovat tavallaan saman kolikon kaksi puolta. Meillä kaikilla on paitsi aurinkoinen puolemme myös pimeitä taipumuksia, myönnämme sen tai emme”, Stowe analysoi.

Victorian pimeä puoli on tosin keskimääräistä pimeämpi. Näyttelijä kertoo, miten juuri edellispäivänä tuntematon mies oli lähestynyt häntä lentokentällä ja kertonut, kuinka nautinnollista hänen roolihahmoaan on vihata.

Kosto on osa amerikkalaisissa draamasarjoissa näkyvää trendiä, jossa vetovastuu on voimakkailla naishahmoilla. Täydelliset naiset, Nurse Jackie, Nelosen tuleva satsaus Once Upon a Time ja Maikkarin kevään panostus Homeland kuuluvat kaikki tähän trendiin.

”Se on minusta 53-vuotiaana näyttelijänä innostavaa. Amerikassa on nousussa postfeministinen sukupolvi, joka ei ole koskaan nähnyt saati osallistunut naisten käymään kamppailuun. Joissain osavaltioissa naisten oikeuksia riisutaan lain voimin. Tv-sarjat, joissa naiset ovat voimakkaita ja vallassa, ovat hyviä muistutuksia siitä, mihin me kaikki pystymme.”

Kaisu Tervonen

Kosto su 29.7. klo 21.00 MTV3

X