Teksti:
Seuran toimitus

Entisten huippu-urheilijoiden fyysistä ja henkistä kanttia testataan uutuussarjassa Mestareiden mestari. Espanjassa kuvattuun tv-kisaan osallistui yksitoista entistä, urheilu-uransa jo päättänyttä huippu-urheilijaa. Heidän joukossaan on neljä olympiakultamitalistia: mäkihyppääjä Toni Nieminen, painija Pertti Ukkola, hiihtäjä Marjut Rolig ja purjehtija Jyrki Järvi.

Ex-urheilijat ottavat toisistaan mittaa kymmenen jakson ajan. Kussakin jaksossa on oma teema, johon liittyy kaksi kilpailua. Niissä kaksi vähiten pisteitä kerännyttä urheilijaa joutuu pudotustehtävään, ja häviäjä lähtee kotiin. Ensimmäisen jakson teemana on sisukkuus.

Olympiavoittajien lisäksi kilpaan osallistuivat jääkiekkoilija Anne Haanpää, jalkapalloilija Jallu Rantanen, hiihtäjä Jari Isometsä, jääkiekkoilija Timo Peltomaa, nyrkkeilijä Amin Asikainen, soutaja Sanna Stén sekä jalkapalloilija Eeva-Maria Saari.

Sarjan tuottajan Aki Linnanahteen mukaan meriitit olivat keskeinen valintaperuste kisaajia valittaessa.

”Naisjalkapalloilijan meriitit ovat tietenkin erilaisia kuin mäkihyppääjän, mutta omassa lajissaan piti olla ehdottomasti mestari.”

Muutenkin kilpailijat lähtevät kisaan eri asemista: Pertti Ukkolan urheilu-uran huippuhetkistä on kulunut jo yli 30 vuotta, Sanna Stén lopetti soutamisen vasta marraskuussa 2010.

Linnanahde kuvailee tehtäväskaalaa laajaksi. Osa on yksilötehtäviä, osa ryhmätehtäviä.

”Kilpailuissa testataan muun muassa paineensietokykyä, fyysistä kuntoa ja joukkuepelaamista.”

Ville Klingan juontama kisa perustuu belgialaisformaattiin. Norjassa katsojaluvut ovat olleet hyviä, ja Ruotsissa alkaa pian jo sarjan neljäs kausi.

Pitkään julkisuudesta pois pysytellyt hiihtäjä Jari Isometsä tiesi sarjan ruotsalaisversiosta kaverin ansiosta, muttei 
kuitenkaan vastannut heti myöntävästi pyyntöön tulla mukaan ohjelmaan.

”Se sattui olemaan sellaista aikaa, etteivät media tai sen edustajat kauheasti kiinnostaneet. Aluksi kuvittelin, että kyseessä on jonkin sortin Big Brother -formaatti. Jo toisen puhelun aikana sain kuitenkin paremman kuvan sarjasta. Kun mukaan oli vielä lähdössä kovan luokan urheilijoita ja kaverikin kannusti osallistumaan, ohjelma alkoi kiinnostaa.”

Urheilijat asuivat kuvausten ajan yhdessä espanjalaishuvilassa. Jaksoista noin puolet koostuukin yhteiselon kuvaamisesta. Siitä, kuinka Amin Asikainen hoivaa kissanpentuja tai Pertti Ukkola heittää vitsejä.

 Mestareiden mestari ma 2.1. klo 20.00 MTV3

X