Teksti:
Seuran toimitus

JÄNNITYSSARJA Politiikan maailma on suosittu tapahtumapaikka yhdessä jos toisessa tämän päivän tv-sarjassa. Yhdysvaltalaisessa, Jerry Bruckheimerin (mm. C.S.I., Amazing Race) tuottamassa uutuustrillerissä Panttivangit liikutaan suoraan vallan huipulla. Keskiössä on nimittäin murhasuunnitelma, jonka kohteeksi uhkaa joutua itse Amerikan presidentti.

Sarjan päähenkilö on lääkäri Ellen Graves (Toni Collette), joka on elämänsä haasteellisimman tehtävän edessä. Hänet on valittu suorittamaan vaikea leikkausoperaatio presidentti Paul Kincaidille (James Naughton). Toimenpidettä edeltävänä iltana joukko naamioituneita rikollisia kuitenkin hyökkää tohtorin kotiin ja ottaa hänet perheineen panttivangiksi.

Rikollisjoukko lupaa päästää Gravenit vapaaksi, jos Ellen suostuu suorittamaan tulevan leikkauksen niin, että presidentti menettää henkensä. Asetelman tekee mielenkiintoiseksi se, että naamiopoppoota johtaa FBI-agentti Duncan Carlisle (Dylan McDermott). Kyse ei siis ole mistään tavanomaisesta terrorismista, vaan jostakin paljon syvemmästä poliittisesta salajuonesta.

Panttivan­kien keskeisin jännite ei niinkään pyöri sen ympärillä, onnistuuko naamiokopla presidentin murha-aikeissa vai ei, vaan kysymyksessä siitä, miksi FBI-agentti on astunut lain väärälle puolelle. Miksi hän haluaa tappaa presidentin?

Toivottavasti  vastaus ei selviä liian aikaisin, sillä se latistaisi huomattavasti sarjan tehoa.

Panttivangit perustuu samannimiseen israelilaissarjaan, jonka pohjalta amerikkalaiset Alon Aranya ja Jeff­rey Nachmanoff ovat ideoineet paremmin maansa oloihin sopivan version.

Esikatselussa oli mahdollista nähdä sarjan pari ensimmäistä jaksoa. Niiden perusteella Panttivangit on jäntevää, ammattimaisesti toteutettua jännitystä ja tiukkaa draamaa, joka pitää otteessaan. Persoonallisuudessaan Panttivangit tosin häviää tällä viikolla alkavalle Vaaralliselle totuudelle, joka tuo uutta särmää perinteisen muistinmenetystrillerin kuvastoon.

Henri Waltter Rehnström

Panttivangit, ma 21.00 MTV3

X