Teksti:
Seuran toimitus

Vuosien aikana miljoonayleisöjä kerännyt Maajussille morsian nähdään jälleen syksyllä. Esittelyjakso antaa esimakua kuudennen kauden uudistuksista.

Jotta kullekin maajussille jäisi tulevalla kaudella entistä enemmän ohjelma-aikaa, etsii unelmiensa kumppania tänä vuonna aiemman kymmenen osallistujan sijaan kahdeksan rakkaudennälkäistä tilanpitäjää. Avausjakson esittelykierroksen jälkeen he vetäytyvät perinteisesti odottamaan kirjeitä, joiden satoa käydään läpi syksyllä alkavassa ohjelmassa.

Nuorin tämänvuotisista maajusseista on 28-vuotias Juho ja iäkkäin 58-vuotias Nella.

Ohjelman toisena muutoksena on, että maajussit valitsevat farmeilleen aiemman kahden sijaan kolme kumppaniehdokasta.

”Aiemmin toinen kilpakosijoista on jäänyt maatilaviikon aikana helposti ulkopuoliseksi. Hienotunteiset maajussit eivät myöskään ole aina kehdanneet näyttää avoimesti tunteitaan, jottei kaksikosta toinen pahoittaisi mieltään. Nyt jännitettä nähdään ehkä enemmän”, juontaja Miia Nuutila peilaa uudistusta.

Juontaja itse on yhtä pysyvä elementti kuin ovat ohjelman maaseutumiljöö ja rakkaustarinat. Maajussille morsiamen tuotantokausien rinnalla Nuutila on näytellyt teatterissa ja muun muassa Alamaailma-rikossarjassa. Hän ei näe ristiriitoja moninaisten töidensä välillä.
”Ammatillisesti koen olevani näyttelijä enkä juontaja. En ole kuitenkaan halunnut miettiä liikaa imagoani: en halua ottaa lisälastia siitä, että minun pitäisi olla tietynlainen.”

Nuutila tunsi maanläheisen ohjelman omakseen jo juontotyön aloittaessaan vuonna 2007.

”En voisi lähteä kuvauksissa käppäilemään farmeille korkokengissä. Ohjelma vaatii juontajalta ennen kaikkea luonnollisuutta.”

Elina Järvi

Maajussille morsian -esittelyjakso pe 20.4. klo 20.00 MTV3

X