Teksti:
Seuran toimitus

Kotimainen tosi-tv-sarja Matkaoppaat jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoilla. Suurin muutos edellisvuosiin verrattuna on se, että kohdemaa vaihtuu nyt Turkista Bulgariaan. Samalla sarjaan tulee viisi uutta päähenkilöä. Bulgarian Sunny Beachilla suomalaisia pakettimatkailijoita palvelevat Aapo, Maija, Anna-Kaisa ja Anne-Mari sekä kohdepäällikkö Janne.

Loppujen lopuksi paljonkaan ei ole muuttunut. Bulgariassakin matkaoppaat yrittävät parhaansa mukaan setviä tyytymättömien lomalaisten ongelmia. Toki tyytyväisiäkin löytyy, mutta draaman vuoksi kamerat suunnataan mieluusti vaikkapa venäläisturisteja haukkuviin suomalaisiin. Muuten perusjakso koostuu hilpeistä episodeista, kuten suomalaisrouvista, jotka yrittävät kuvailla kielitaidottomalle taksikuskille maailmanpyörää.

Kotimainen formaatti on myyty useaan eri maahan, ja syytkin menestykseen ovat selviä. Koko vuoden ehkä ainoaan lomamatkaan pakkautuu niin paljon odotuksia, että tunteet risteilevät väkisinkin ääripäissä. Pitäis relata, mutta kun se on niin vaikeeta. Tällaisista lähtökohdista on helppo saada aikaan tapahtumarikasta tosi-tv:tä.

Tekijät ovat kolmannellakin kaudella onnistuneet valitsemaan pääosiin sympaattiset oppaat. Uusista kasvoista parhaiten jää mieleen 28-vuotias Aapo. Nuorukainen suhtautuu työhönsä niin rennosti, että tuskin jääräpäisinkään vinkueinari saisi häntä menettämään malttiaan. Bilettämisen sijaan Aapo rentoutuu lurittelemalla huilullaan hotellin hiljentyneellä uima-altaalla.

Nyt nähtävät Bulgaria-jaksot eivät suinkaan jää sarjan viimeisiksi. Uusia osia kuvataan jo täyttä häkää, tällä kertaa Tunisian Soussessa.

Juha Heinisuo

Matkaoppaat klo 19.00 Nelonen 

X