Teksti:
Seuran toimitus

PERHESARJA ALKAA Lanta haisee ja lehmät ammuvat uusintakierrokselle lähtevässä australialaissarjassa McLeodin tyttäret. Siinä joukko naisia hoitaa karjatilaa Australian takamaiden komeissa maisemissa.

Sisarpuolet Tess (Bridie Carter) ja Claire (Lisa Chappell) McLeod ovat perineet tilan yhdessä isänsä kuoleman jälkeen. Sisarukset eivät ole nähneet toisiaan kahteenkymmeneen vuoteen, kun koko ikänsä kaupungissa asunut Tess saapuu tilalle. 

Sukutilalla vaikuttaa myös kolme muuta naista: taloudenhoitaja Meg, hänen tyttärensä Jodi ja paikallinen villi tyttö Becky. Miehiä tilalla ei ole. Heitä riittää kyllä lähiympäristössä, joko tilan pahantahtoisina kilpailijoina tai kilpakosijoina tilan kauniiden naisten perässä. 

McLeodin tyttäret käynnistyy naisenergiaan luottavana perhesarjana, joka toisenlaisesta perusasetelmastaan huolimatta tuntuu varsin tavanomaiselta. Sarjaan mahtuu toki monenlaista, seikkailua ja romantiikkaakin, onhan sitä tehty peräti kahdeksan kautta ja 224 osaa. Yle näyttää sarjaa tällä erää ainakin neljännen kauden loppuvaiheisiin saakka.

Ari Rouvinen

McLeodin tyttäret ke 24.7. klo 18.01 TV2

X