Teksti:
Seuran toimitus

Sinkkuelämää-sarjaa kirjoittanut ja tuottanut Amy B. Harris halusi kertoa, miten hänelle rakkaasta Carrie Bradshaw’sta tuli ikoni, joka kirjoitti seksistä, romantiikasta ja New Yorkista. Syntyi nuortendraama Carrien päiväkirjat.

”1980-luvulla varttuneille Sinkkuelämää-faneille sarja tarjoaa nostalgiaa ja nuorille ku­vauksen siitä, millaiselta tuntuu sydämen särkyminen ja seksi ensimmäistä kertaa”, uutuussarjan luoja ja vastaava tuottaja Harris kertoo hienostohotellissa Manhattanilla tammikuun lopulla, vajaa viikko Carrien päiväkirjojen USA:n ensi-illan jälkeen. 

Candace Bushnellin kahteen Carrie-kirjaan perustuvassa sarjassa eletään vuotta 1984.  Carrien äiti on vastikään kuollut, ja teini  asuu isänsä ja kapinoivan pikkusiskonsa kanssa lähiössä Connecticutissa. Herttainen lukiolainen pääsee työharjoitteluun lakifirmaan, joka on unelmien Manhattanilla.

Carrietä esittää muun muassa elokuvissa Jali ja suklaatehdas ja Soul Surfer nähty Anna­Sophia Robb. Eloisa 19-vuotias pitää Sarah 
Jessica Parkerin Carriestä. 

”Minun on luotava omanlaiseni Carrie, mutta yritän käyttää käsiäni ja kasvojani yhtä ilmeikkäästi kuin Sarah Jessica. Tavoitteenani on myös liikkua ja kantaa vaatteita hänen tavallaan.”

Tuottaja Harris vihjaa, että aikuisen Carrien ystävät Miranda, Samantha ja Charlotte ehkä esitellään jossakin kohdin sarjaa. Ensimmäisen jakson perusteella Carrien räväkkä ystävä Maggie muistuttaa Samanthaa, Walt saattaa olla Car­rien ensimmäinen homokaveri ja koulun komistus Sebastian Car­rien ensimmäinen poikaystävä. 

New Yorkissa kuvattavan Carrien päiväkirjojen nuoret näyttelijät ovat katsoneet Sinkkuelämää äitinsä kanssa tai viimeistään sarjan päätyttyä. 
Carrien Tom-isää esittävä tv-konkari Matt Letscher on näyttelijöistä vanhin, mutta vakuuttaa tuntevansa itsensä nuoreksi kuvauksissa. 

”Sarjassa on kyse Carrien kasvamisesta naiseksi ja omaksi persoonakseen, sekä hänen rakastumisestaan New Yorkiin”, 80-luvun teini 
Letscher kiteyttää.

Sinkkuelämästä poiketen Carrien päiväkirjat ei pyöri Yhdysvalloissa kaapelikanavalla. Siksi kielenkäytön ja alastomuuden kanssa on oltava Harrisin mukaan tarkkana. 

”Molemmat sarjat ovat romanttisia ja toiveikkaita ja kertovat rakkaudesta ja ystävyydestä. Carrien päiväkirjojen on kuitenkin pärjättävä omillaan. Muuten katsojat kaikkoavat”, Harris sanoo ja näyttää pitkissä, vaaleissa ja kiharissa hiuksissaan ja voimakkaassa silmämeikissään itsekin hieman Carrie Bradshaw’lta.

Maria Michelsson

Carrien päiväkirjat alk. ke 5.6. klo 21.00 Sub

X