Teksti:
Seuran toimitus

Vieläkö muistat Birger Borgin, Juri Kakan tai Jari Potsin? Jos et, ei se ole mikään ihme. Ei ole helppoa rakentaa sketsihahmoa, joka jäisi suuren yleisön mieleen. Edellämainitut hahmot tippuivat jo Putouksen sketsihahmokilpailujen alkuvaiheissa.

Jussi Vatanen tuli mukaan Putouksen kakkoskaudelle ja revitteli sketsihahmokisassa Välimeren meininkiä ihailevana, tee-se-itse-matkanjohtaja Mr. Mallorcana.
Hahmo kertoo kaksimielisiä vitsejä, käyttää pikkukenkiä ja sukkia sortsien kanssa eikä ujostele käyttää tankeroespanjaansa tai -englantiansa. Mr. Mallorca muistuttaakin nolon suomalaisturistin prototyyppiä menneiltä vuosikymmeniltä. Yleisö saattaa tunnistaa hahmosta itsensä, tai vähintään naapurinsa.

Sketsihahmokisan voittaneille Marja Tyrnille (Aku Hirviniemi)  ja Munamiehelle (Riku Nieminen) voitto tiesi hurjaa julkisuusrumbaa. Molemmat saivat myös televisioon omat ohjelmansa, Tyrni viime vuonna MTV3:lle ja Munamies MTV Juniorille. Nyt myös kolmanneksi tullut Mr. Mallorca saa ympärilleen kokonaisen sarjan, Vatasen ja Jaakko Saariluoman yhdessä käsikirjoittaman Mr. Mallorca kohteessa.

Viisiosainen komediasarja sijoittuu luonnollisesti Mallorcalle, jossa nimihahmo hakeutuu uuteen pestiinsä paikallisen hotellin turistioppaana.

”Tyylilaji muistuttaa vähän brittisarja Extrasia, jossa julkimot ovat mukana ikään kuin omana itsenään, mutta tekevät samalla itseironista pilaa itsestään. Esimerkiksi toisessa jaksossa vieraileva Kari Hietalahti tunnetaan tosi mukavana miehenä, mutta sarjaa varten hänestä tehtiin itsekeskeinen öykkäri.”

Mr Mallorcan synnyssä Vatasta avusti tuotannossa alusta saakka juontajana ja esiintyjänä vuorotellut Jaakko Saariluoma.

”Mr. Mallorcaa tehtiin yhteistyössä ohjaajan, Petteri Summasen, ja työryhmän kanssa. Työryhmästä tärkeimpänä mukana oli sketsihahmokilpailua juontanut Saariluoma. Hahmoa kehiteltiin myös eteenpäin hänen kanssaan.”

Kymmenen kuukauden aikana Mr. Mallorca on ehtinyt esiintyä radiossa, televisiossa (Putouksen lisäksi ainakin Neljän tähden illallisessa), hotelliketjun mainoksissa ja epäilemättä lukuisissa yksityistilaisuuksissa. Kesällä hän julkaisi myös levyn Saletisti natsaa, joka sisältää tukun kipaleita kulinaarisista nautinnoista, rannoista ja tietenkin naisista.

Vatanen vakuuttaa, ettei ole vielä kyllästynyt hahmoon. Saattaa tosin olla, että loppu häämöttää. Mr. Mallorca kohteessa loppuu sunnuntaina 8. tammikuuta. Edellisenä iltana on alkanut Putouksen kolmas tuotantokausi, jossa Vatanen on myös mukana.

Sanotaanko näin, että se saattaa tarkoittaa buenos tardesia Mr. Mallorcalle.

Kaisu Tervonen

Mr. Mallorca kohteessa alk. su 11.12. klo 20.30 MTV3
 

X