Teksti:
Seuran toimitus

AJANKOHTAISOHJELMA Luontotoimittaja Kimmo Ohtonen sai viime kesänä mökillä pulikoidessaan ajatuksen, että hän voisi uida pidemmän matkan saimaannorpan auttamiseksi. Yleisradion pomot innostuivat ajatuksesta, samoin WWF. Oli vain yksi pieni ongelma. Ohtonen ei ollut kovin hyvä uimaan.

”Avouintivalmentajani Krista Terämaa tuumasi, että ai etkö osaa ollenkaan kroolata? Sitten hän lohdutti, että onneksi on vuosi aikaa treenata! Kykenin alun perin vain sadan metrin matkaan, vapaauinnilla.”

Nyt fysiikka on jo kestävyysurheilijatasoa. Hyvä niin, sillä tästä päivästä alkaen Ohtonen kauhoo 12 kilometrin päivätahdilla kohti Lappeenrantaa. Matka alkaa Savonlinnasta aamuyhdeksältä. Ylen Aamu-tv on paikalla seuraamassa lähtötunnelmia, ja Puoli seitsemän -ohjelman Ps-osio näyttää koosteen ensimmäisen päivän tapahtumista. Ps, Aamu-tv ja Ylen maakuntaradiot tekevät tiiviisti juttuja myös matkan varrelta.

Ohtosen odotetaan saapuvan maaliin 7. syyskuuta, ja tuolloin saavutusta juhlistetaan norppa-aiheisella ohjelmalla.

WWF:n tavoite on, että 125 kilometrin hyväntekeväisyysuinti toisi norpan suojelutyöhön 40 000 euroa. Mies itse toivoo, että raja menisi reippaasti rikki. Kertyneellä summalla hankitaan esimerkiksi lähettimiä, joilla voidaan seurata norppien liikkeitä siten, etteivät ne uisi kalastusverkkoihin. Tänä kesänä neljä verkkoihin takertunutta saimaannorppaa on menettänyt henkensä.

Elina Järvi

Puoli seitsemän ti 28.8. klo 18.30 TV1

X