Teksti:
Seuran toimitus

Kaksi boheemia miestä istuu reteesti nojatuoleissa ja katsoo tuimasti kameraan. Toisella on muistilehtiö, toisella isoputkinen kamera. Pöydällä on väkeviä.

Tätä promootiokuvaa enempää ei ole kasassa uudesta komediasarjasta Paparazzit, kun toinen kuvan miehistä, koomikko Jaakko Saariluoma vastaa puhelimeen. Hän on pahoillaan, ettei tiedä sarjan yksityiskohdista juurikaan. Eipä tiedä vielä kukaan muukaan.

Saariluoma näyttelee kokenutta toimittajaa ja Aku Hirviniemi nuorta valokuvaajaa. Fiktiota ja faktaa yhdistävän sarjan ajatus on, että työpari on tehnyt kaikki suurimmat oikeat uutiset, jotka ovat päätyneet lööppeihin. Sarjassa paparazzipari törttöilee Helsingin öisillä kaduilla ja julkisuudesta tutut henkilöt tekevät vierailevia cameorooleja. Kiusoittelevassa trailerissa vilahtelevat muun muassa Jone Nikula, Ben Zyskowicz ja Amin Asikainen.

Sarja on selvästi sukua keskusteluohjelmaparodia W-tyylille, jossa Saariluoma näytteli vuosina 2003–2005.
”Yritän päästä irti, ettei tämä olisi kopio”, Saariluoma sanoo.

W-tyylissä seurattiin yhden studiopäivän tapahtumia, nyt hahmot liikkuvat vapaasti viikon ajan. Ohjelmaa ei voi kirjoittaa ja kuvata juurikaan etukäteen, koska siinä reagoidaan aina tuoreimpiin lööppeihin.

”Sitä sormet ristissä odottaa, että voi kun olisi hyvä viikko.”

Idean ovat kehittäneet ohjaaja-tuottaja Tuomas Summanen sekä Hirviniemi ja Saariluoma. Pitkään vireillä olleen sarjan pilotti kuvattiin jo kauan ennen kuin Jari Tervon käsikirjoittama ja Pirkka-Pekka Peteliuksen ohjaama roskalehtidraama Moska esitettiin. Summanen ja hänen tuotantoyhtiönsä Story of tekevät tällä hetkellä myös toista ajankohtaisia aiheita ja huumoria yhdistävää ohjelmaa, paneeliohjelmaa Hyvät ja huonot uutiset.

Saariluoman mukaan he eivät kritisoi sarjalla pelkästään keltaista lehdistöä, vaan heidän tarkoituksenaan on roiskia huumoria moneen suuntaan, itseä unohtamatta.

Paljon jää pääparin vastuulle. Putouksessa viimeksi yhdessä työskennelleillä näyttelijöillä on samanlainen tapa tarkkailla maailmaa ja löytää sieltä hauskuus. Saariluoman mukaan Hirviniemi toimii parhaiten paineen alla.
”On helppo syöttää ja helppo ottaa koppeja”, hän luonnehtii yhteistyötä.

Haastatteluhetkellä ensimmäisen jakson esittämiseen on aikaa kaksi ja puoli viikkoa, eivätkä suunnitelmia ole todellakaan vielä lyöty lukkoon. Saariluoma arvelee, että käsikirjoituspäivä olisi keskiviikko, torstaina kuvattaisiin ja perjantaina jakso tulisi ulos. Hän huokaa, kuinka kuvauksista tulee varmasti mahdottomia. Hän sanoo sarjan jo polttelevan hänen alitajuntaansa.

”Tuore se ainakin on. Se on lupaus, jonka voin pitää.”

Terro Kartastenpää

Paparazzit alk. pe 23.3. klo 21.00 Sub

X