Teksti:
Seuran toimitus

Tosi-tv-ohjelma Viidakon tähtösten traileri lupaa kiistoja, haukkumisia ja pinnan kiristymisiä. Sitä katsoja osaa odottaakin, kun kymmenen julkisuudesta tuttua, näyttävää ja vahvatahtoista naista pistetään askeettisiin oloihin keskelle viidakkoa tappelemaan 30 000 euron potista.

Ensimmäisistä jaksoista jää kuitenkin mieleen vahva yhteishenki ja kisaajien väliset ystävyyssuhteet. Chat-juontaja Maisa Torppa ja Miss Suomi -finalisti Anni Uusivirta ovat bondanneet yhdessä tekemiensä viidakkovideoiden äärellä, kun taas nettisivustoa päätoimittava Susanna Ingerttilä ja Matti Nykäsen kihlattunakin tunnettu Diili-kisaaja Susanna Ruotsalainen löysivät yhteisen sävelen jo jakaessaan huoneen ensimmäisenä yönä.

Heidän lisäkseen kisaan lähtivät Miss Suomi 2011 Sara Sieppi, yrittäjä Susanna Penttilä, chat-juontaja Iida Ketola, Big Brother -kilpailija Henna Kalinainen, artisti Martina Aitolehti sekä Miss Miljoona -kilpailusta vuonna 2001 ponnistanut juontaja Marianna Harjula. Viidakon tähtösten vetäjänä toimi stand up -koomikko Ali Jahangiri.

Osallistujat kuskataan aluksi Thaimaan viidakkoon ja jaetaan kahteen leiriin. Joukkueet kisaavat erilaisissa tehtävissä melomisesta kanan kiinniottamiseen ja sen grillaamiseen. Palkinnoiksi voittajaryhmä saa muutamien tuhansien rahapotteja, pientä luksusta tai kahdesta leiristä sen paremman. Lopuksi pääpotin vie mukanaan kuitenkin vain yksi kisaaja, se voittajajoukkueen jäsen, joka on pärjännyt parhaiten.

Kilpailun edetessä pinna alkaa pikkuhiljaa kiristyä. Iida Ketolan mukaan kukaan ei vaikuttanut toisia aikuisemmalta, vaikka kilpailijoilla oli suurimmillaan parinkymmenen vuoden ikäero.

”Jokainen oli ihan yhtä kakara. Ja jokaisella oli tietty kilpailuvietti.”

Äitejä ahdisti eniten lasten kaipuu, miden ykkösahdistuksia olivat pimeys ja ötökät.

Äitiys ei ainakaan Martina Aitolehden mukaan kääntynyt helliksi tunteiksi muita kisaajia kohtaan.

” Ei siellä erityisen äidillistä suhdetta keneenkään syntynyt. Me oltiin kahdessa joukkueessa: ne jotka olivat samassa joukkueessa olivat tovereita, loput olivat sitten vaan… ympärillä olevia.”

Toisaalta toveruuttakin rasitti tieto siitä, että vain yksi voi voittaa.

”Kun kaikki haluavat olla jotain suurta ja mahtavaa, niin kyllä se vähän sellaista ’kuka erottuu eniten’ -kilpailua oli.”

Viidakon tähtöset pohjaa tuoreehkoon hollantilaisformaattiin Queens of the Reality Jungle. Genren vahvin esimerkki on jo 24 tuotantokautta pyörinyt Selviytyjät, josta tehdään ensi kesänä myös suomalaisversio. Osallistujien hakuaika on päättynyt, ja kuvaukset alkavat toukokuussa Malesiassa.

Kaisu Tervonen

Viidakon tähtöset alk. to 22.3. klo 21.00 Sub

X