Planeettamme Maa III alkaa Avaran luonnon esityspaikalla

Planeettamme Maa III jatkaa luontodokumenttien timanttista sarjaa. Katsoja voi vain ihmetellä, miten tämä kaikki on saatu taltioitua kameralle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Planeettamme Maa III -dokumenttisarjassa nähdään myös kuvan pikkuruinen siipijalkainen.

Planeettamme Maa III jatkaa luontodokumenttien timanttista sarjaa. Katsoja voi vain ihmetellä, miten tämä kaikki on saatu taltioitua kameralle.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Kun BBC:n Planeettamme Maa III alkaa, Avaran luonnon esityspaikalla nähdään jälleen luontodokumenttien timanttia. Saman otsikon alla on tehty aiemmin kaksi sarjaa Planeettamme Maa (2006) ja Planeettamme Maa II (2016). Näissä sarjoissa on nähty luontodokumenttien huippusaavutuksia. Katsoja voi vain ihmetellä, miten tämä kaikki on saatu taltioitua kameralle.

Uusin sarja on seitsemänosainen. Siinä kuljetaan matka rannikoilta meren kautta aavikoille, järville ja metsiin. Kuudennen jakson aiheena ovat ääriolosuhteet ja seitsemännessä käsitellään ihmisen vaikutusta luontoon.

Ensimmäisessä rannikkojaksossa nähdään tuttuun tapaan useita pieniä tarinoita lajien kyvystä selviytyä hankalissa olosuhteissa. Haasteita kohtaavat esimerkiksi hylkeet, hait, valaat, merikilpikonnat ja siipijalkainen. Sen englanninkielinen nimi sea angel, suoraan suomennettuna merienkeli, kuvaa hyvin sormenpään kokoisen eliön enkelimäistä ulkonäköä.

Toinen jakso, jonka aiheena ovat meret, alkaa puolestaan varsinaisella kauhuelokuvakavalkadilla. Näemme useamman tavan väijyä ravinnoksi sopivia merieläimiä.

Avara luonto: Planeettamme Maa III, lauantai 6.4. klo 18.45, TV1

Lue myös: Prisma: Maa – elämän planeetta -dokumentti tutkii elämää ja sen edellytyksiä maapallolla eri aikoina

X