Teksti:
Seuran toimitus

MUSIIKKIVIIHDE Uuden Jukebox-ohjelman juontaja Sebastian Rejman viihtyy loistavasti paitsi musiikkiviihteen parissa, niin myös painavampien ajatusten äärellä. 

Kirkkaimmat tähdet tarttuvat megaluokan hitteihin uudessa Jukebox-ohjelmassa, jossa myös kappaleiden tyylilajit arvotaan uusiksi. 

Kotimaiset musiikkiviihdeohjelmat saavat joukkoonsa aivan uudenlaisen tapauksen, kun Nelonen tuo ensimmäistä kertaa koko maailmassa Jukebox
-nimisen viihdeohjelman kotikatsomoihin. 

Huippuartisteilla kuorrutettua ohjelmaa luotsaa muusikkonakin tunnettu juontaja Sebastian ”Sebu” Rejman. Ohjelmassa tunnetut artistit esittävät megaluokan hittejä upouusina versioina aina kappaleiden tyylilajeja myöten. 

Yllättävään ja hauskaan haasteeseen tarttuvat muun muassa Anna Abreu, Kaija Koo, Suvi Teräsniska, Diandra ja Anna Puu

Lukuisten musiikkipainotteisten ohjelmien seassa Jukeboxin täysin uusi ja rento formaatti vakuutti kertaheitolla juontopuuhiin suostuneen Sebastianin. 

”Oli kiva lähteä mukaan ohjelmaan, joka perustuu musiikkiviihteeseen. Myös se, ettei ohjelmaa oltu koskaan ennen tehty, antoi mukavat lähtökohdat omalle työlle. Sain tehdä omannäköistäni juttua turhia stressaamatta.”

Sebastianin mielestä Jukeboxissa on erityisen tervetullutta se, ettei hyvin leikkimielisessä kilpailussa kukaan tipu pelistä. 

”Musiikin suhteen on mielestäni muutenkin vähän kinkkistä kilpailla. Kyse on kuitenkin makuasioista”, Sebastian tuumii. 

Mikä sitten olisi Sebastianin oma bravuuri megaluokan hiteistä ja millä tyylilajilla, jos mies joutuisikin itse kilpailijoiden leiriin?

”Vaikea sanoa. Uskon, että selvittäisin kyllä kaikki kappaleet ja tyylilajit omalla tavallani. Myötähäpeää ei tarvinnut kilpailijoita kuunnellessa tuntea, mutta heidän selviytymistään kyllä jännitin.”

Herätys Intiassa

The Giant Leap -yhtyeestä ja rokkilavoilta monelle tutuksi tullut Sebastian on viime vuosina nähty yhä useammin televisiomaailmassa. Sebastian myöntää, että miehen ehdoton asenne pelkän musiikin tekemiseen on muuttunut vuosien aikana. 

”Entisessä elämässä olin rockin veivaamisen suhteen ehdoton. Mikään muu homma ei olisi tullut silloin kuuloonkaan. Kuorosota oli ensimmäinen ohjelma, johon suostuin mukaan. Sen jälkeen juonsin Talent-ohjelmaa Lorenz Backmanin kanssa. Ikä varmasti vaikutti siihen, että omasta laatikosta ulos hyppääminen teki lopulta tosi hyvää.”

Nykyään uuden yhtyeensä nokkamiehenä toimiva Sebu telakoi The Giant Leap -bändinsä muutama vuosi sitten ja otti hieman aikalisää itselleen. Tarve tehdä musiikkia ei lakannut missään vaiheessa, mutta paluu juurille ja painavampien sanoitusten ääreen tykytteli jossain miehen sydänalassa. Uuden bändin musiikki on Sebun mukaan rehellisempää kuin koskaan ja myös kantaaottavampaa. Yksi taustalla vaikuttanut asia oli havahtuminen maailman menoon Intian reissulla. 

”Heräsin kipeänä keskellä yötä hotellihuoneessani Delhissä ja katselin ikkunasta ulos. Mietin, että tätä maata ei pelasta enää mikään. Elämä siellä on niin karua. Oli kornia syödä neljän tähden ravintolassa ja katsoa, kuinka ravintolan edustalle käpertyy perhe pikkulapsen kanssa nukkumaan. Se oli jotenkin pelottava kokemus. Lähtemättä jeesustelemaan, niin suosittelen kaikille tuollaista reissua. Silloin vasta oikeasti tajuaa, että missä tässä maailmassa oikein mennään.”

Voimatonta vahvuutta 

Jukebox-ohjelman ensimmäisessä jaksossa nähdään Krista Siegfrids, Arttu Wiskari sekä The Voice Of Finland -voittajat Antti Railio ja Siru Airistola

Michael Monroen tiimissä kisanneelle Sirulle ohjelma oli hauska ja rento kokemus. Jukeboxin arpomia kappaleita ja tyylilajeja Siru ei suostu paljastamaan. Siru kuitenkin nyökyttelee tyytyväisesti, että kaikki omalle kohdalle osuneet kappaleet olivat hyvinkin mieluisia.

”Onneksi omalle kohdalle tuli oikeastaan vain sellaisia biisejä, joita oli kiva laulaa. Joku kunnon heviversio olisikin voinut olla hieman toinen juttu”, Siru tuumaa nauraen.

Viime kaudella TVOF:n voittanut Siru on keskittynyt viime aikoina tiiviisti oman ensimmäisen levyn tekemiseen. Levy tulee olemaan suomenkielistä poppia, mutta isolla tunteella.

”Pääasia oikeastaan oli, etteivät kappaleeni ole liian helposti laulettavia. Haluan biiseihini sisältöä ja niiden pitää olla tarpeeksi isoja ja dramaattisia. Ne ovat minusta lähtöisin ja siten myös hyvin henkilökohtaisia.”

Ensi vuoden puolella julkaistavan levyn ensimmäinen sinkku Kaksi naista kertoo Sirusta itsestään.

”Moni varmasti luulee, että se kertoo miehestä, jolla on kaksi naista. Tosiasiassa biisi kertoo kuitenkin minusta. Voin olla sekä vahva, että voimaton”, Siru kertoo. 

LInda Martikainen

Uusi musiikkiviihdeohjelma Jukebox PE, 20.00 Nelonen

 

X