Teksti:
Seuran toimitus

URHEILU Maailman parhaaksi seurajoukkueeksi tituleeratun FC Barcelonan piti valloittaa Mestareiden liiga toista kertaa peräkkäin, mutta toisin kävi. Venäläismiljardööri Roman Abramovitsin Chelsea passitti välierässä Lionel Messin ja kumppanit tylysti katsomoon ja marssi loppuotteluun. Siinä se kohtaa Bayern Münchenin, joka yrittää nyt tehdä historiaa – voittaa ensimmäisenä seurana Mestareiden liigan finaalin kotistadionillaan.

Bayern juokseekin Allianz-areenalleen suosikkina. Franck Ribéry, Arjen Robben ja kumppanit kellistivät välierässä Real Madridin dramaattisen rankkarikisan jälkeen, ja joukkue pääsee finaaliinkin kohtalaisen hyvällä kokoonpanollaan. Poissa ovat näillä näkymin vain Holger Badstuber, Luiz Gustavo ja David Alaba.

Chelsea joutuu pelaamaan ilman kapteeniaan John Terrya, joka hankki toisessa välieräpelissä punaisen kortin. Myös Raul Meireles, Branislav Ivanovic ja Ramires ovat sivussa.

Bayern hallitsi liigan edeltäjää Euroopan cupia vuosina 1973–76. Mestareiden liigan Bayern voitti 2001 lyötyään espanjalaisen Valencian. 2010 se hävisi finaalissa Inter Milanille. Chelsea pelaa nyt toista kertaa finaalissa. 2008 se taipui ManU:lle rankkarikisassa.

Tuomo Kiisseli

Jalkapallon Mestareiden liigan loppuottelu la 19.5. klo 21.30 TV2

X