Teksti:
Seuran toimitus

UUSI SARJA Reckless Love -yhtyeen laulaja ja uuden Kaikkien aikojen kosinta -ohjelman juontaja Olli Herman tunnustaa olevansa romantikko itsekin.

Syksyn kotimaiseen ohjelmistoon saadaan aimo annos romantiikkaa ja jännitystä, kun Kaikkien aikojen kosinta -realitysarja pyörähtää käyntiin AVAlla. Idea ja konsepti on ensimmäinen maailmassa, joten fiilikset ovat olleet korkealla myös ohjelman juontajalla, rokkari Olli Hermanilla, 31.

”Tällaista televisio-ohjelmaa ei ole missään muualla aikaisemmin tehty. Se oli yksi syy miksi lähdin mukaan tähän. Pareja on ollut tosi huikeaa seurata ja myötäjännittää kosijan matkassa”, Olli tuumaa ja tunnustaa arvostavansa romantiikkaa itsekin.

”Rakkaus on hyvin läheinen aihe omien biisien sanoituksissa ja bändin nimessäkin se esiintyy. Sehän tarkoittaa uhkarohkeaa rakkautta. Ohjelmaa ajatellen on aika uhkarohkeaa lähteä tunnustamaan rakkautta ja tehdä se lisäksi julkisesti, koko kansan edessä televisiossa.”

Suomalaista miestä sanotaan usein jäyhäksi tyypiksi, joka ei juuri tunteitaan näytä. Ohjelmassa miesten tunteet todellakin näkyvät. Suomalainen mies onkin varsin herkkä kaveri, vaikka on Ollin mielestä vanhoissa väitteissä perääkin.

”Kyllähän nuo kliseet ovat kliseitä sen vuoksi, että ne ovat totta. Ei täällä ihan kamalasti tunteista puhuta. Uusi sukupolvi nuorekkaita miehiä uskaltaa kuitenkin puhua ja näyttää tunteitaan. On ollut erittäin virkistävää ja hienoa huomata, miten rohkeasti tyypit heittäytyvät mukaan”, Olli tuumaa.

Kosinta puhelimessa

Ensi vuoden helmikuussa Olli viettää Noora-vaimonsa kanssa kolmevuotishääpäivää. Kosintaa ei suinkaan suorittanut itse rock-tähti, vaan morsian.

”Noora ei tykkää yllätyksistä, joten idea taisi lähteä siitä. Olihan se molemmille siinä vaiheessa selvää, että kosinta on jossain vaiheessa tulossa. Noora sitten omatoimisena naisena päätti tavoilleen uskollisena ottaa asian puheeksi. Hän onkin sellainen nainen, joka pistää asiat tapahtumaan.”

Noora kosi Ollia puhelimessa, kun mies oli kiertueella Englannissa. Olli epäilee, että kiertueikävyydellä oli varmasti osuutta asiaan.

”Se ei kuitenkaan vähentänyt tilanteen arvokkuutta tai todellisuutta laisinkaan. Päinvastoin. Luulen, että silloin kun ihminen on erossa toisesta huomaa, mitä oikeasti haluaa”, Olli pohtii.

Kosinta ei saanut sulhasta itkemään, mutta mielettömän innostuksen se aiheutti. Mies myös muistelee, että istuinta piti hyvin nopeasti etsiä kosinnan jälkeen.

”Sitä ei kuitenkaan löytynyt, joten istahdin sitten hotellihuoneen kokolattiamatolle.”

Avioliitto ei ole muuttanut Ollin elämää mitenkään. Avioliiton myötä pariskunta sai järjestettyä hauskat juhlat, kun mukana olivat parin läheiset ystävät ja sukulaiset.

”Hääjuhla oli kyllä jotenkin taianomainen ja hyvin romanttinen. Mitään järjestettyä ohjelmaa meillä ei ollut, mutta mikki ja lava olivat vapaina koko illan kaikille.”

Ollista yhtä arvokkaita ovat edelleen myös sellaiset parisuhteet, jotka eivät päädy alttarille asti.

”Voisin ihan yhtä hyvin olla edelleen naimaton, mutta samassa parisuhteessa. Ei avioliitto meitä yhdessä pidä, vaan rakkaus.”

Sodassa ja rakkaudessa

Rokkareilla on tiettävästi kautta aikain ollut aina vientiä. Olli myöntää, että Noora ei suinkaan ole ollut ainoa miestä kosinut nainen. Faneilta on tullut samanmoisia pyyntöjä, joihin Olli on suhtautunut asiallisesti. Harva fani tuskin on odottanut oikeasti myöntävää vastausta.

”Kai niissä on ollut vähän huumoriakin mukana. Sen jälkeen kosinnat ovat kyllä oikeastaan loppuneet, kun olen julkisesti kertonut olevani jo naimisissa.”

Erikoisia lieveilmiöitä rokkarin vaimona oleminen on kuitenkin poikinut. Ollin vaimolle on muun muassa perustettu omat fanisivut, mutta kolikolla on ollut myös se kuuluisa kääntöpuoli.

”On hienoa, että fanit suhtautuvat Nooraan niin upeasti. On kuitenkin totta, että hän on saanut myös tappouhkauksia muun muassa Etelä-Amerikasta. Vaimolla kesti alkuun vähän tottua siihen, että tuolla voi olla joku, joka vihaa häntä sen vuoksi, että hän on kanssani naimisissa. Ikävät asiat pitää jättää omaan arvoonsa. Onneksi Nooraa myös fanitetaan.”

Mitä viime hetken ohjeita Olli antaisi niille, jotka ovat aikeissa kosia kumppaniaan?

”Jos se tuntuu oikealta, niin tee se. Mitään muuta en osaa sanoa. Kyllä sen vain tietää, jos on aika kosia. Siihen tunteeseen kannattaa luottaa.”

Uusi hääreality alkaa tiistaina klo 21.30 AVA:lla
 

Linda Martikainen

X