Salakaupan julmemmat kasvot -dokumentti pureutuu ensimmäiseksi palkkamurhaajien maailmaan

Tulevissa jaksoissa portugalilaistoimittaja tutustuu myös huumebisnekseen ja pimeään elinkauppaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Salakaupan julmemmat kasvot -dokumentissa moni antaa haastattelun anonyymisti.

Tulevissa jaksoissa portugalilaistoimittaja tutustuu myös huumebisnekseen ja pimeään elinkauppaan.
Teksti:
Pekka Eronen

Salakaupan julmemmat kasvot -dokumentissa portugalilainen toimittaja Maria van Zeller pureutuu inhimillisen kaupankäynnin rankimpiin puoliin. Tuoreessa sarjakokonaisuudessa käydään läpi bisneksiä huumeista pimeään elinkauppaan.

Palkkamurhaajista aloitetaan. Van Zellerin mukaan vuosina 2019–2020 nämä surmasivat lähes 3000 ihmistä ympäri maailmaa. Ei ihme, että haastateltavat puhuvat muunnellulla äänellä ja vahvan maskin takaa. ”Voisin hoidella teidät kaikki saman tien”, vakuuttaa heti kärkeen yksi heikäläisistä.

Jaksossa väläytellään pätkiä aidoista palkkamurhista, mutta van Zeller tahtoo tietää aiheesta sensaatioita syvemmin. Hän matkustaa Etelä-Afrikkaan tapaamaan paikallista taksimogulia Yandaa, jolla on luodinarvet niskassaan. Alan kilpailu on tappavan vaarallista, ja tätä vartioi pienen armeijan verran miehiä.

Turvallisuudentunnetta ei lisää tieto, että sikäläinen palkkamurhaaja voi ostaa käyttämänsä aseet korruptoituneilta poliiseilta. Ammattikunta on vähemmän hohdokasta kuin elokuvissa, mutta vielä pelottavampaa.

Myös surmattujen omaiset muistetaan.

Jos Louis Theroux perehtyy suosituissa dokumenteissaan vaikeisiin aiheisiin, menee kollega Maria van Zeller siihen synkimpään päähän.

Salakaupan julmemmat kasvot, keskiviikko 3.4. klo 21.00, National Geographic

Lue myös: Pysäyttävän rankka dokumentti – Murhaoikeudenkäynti: Missä on Margaret? esittää järkyttävän tapauksen oikeudenkäyntiprosessin

X