Teksti:
Seuran toimitus

SARJA ALKAA Manageritoimisto CMA:n trendihaukat Alex ja Helen heräävät tilanteesta, jossa on tullut syötyä kuormasta. Työkaverit ovat päätyneet kännissä petiin. Siitä seuraa sählyä ja ongelmia, sillä Alex on avioeroprosessissa, eikä Helenilläkään ole vielä kauaa siitä, kun hänen miehensä kuoli kolmevitosena syöpään. Kumpikaan ei ole niinsanotusti valmis suhteeseen – saati sitten toistensa kanssa.

Kuusiosainen Status: vapaana on pikkunäppäräksi jäävä brittikomedia vuodelta 2009. Pääosien esittäjät Stephen Mangan ja Sharon Horgan eivät ole hassumpia kyynisen screwball-tekstin tykittelyssä.

Herkullisinta sarjassa on viitekehys. Käsikirjoittaja Chris Niel on työskennellyt itse agenttina edustaen muun muassa näyttelijä Robert Carlylea. Manageritoimiston vetäjän Stephenin (Anthony Head) maneeri töissä ovat härskit kokkapuheet. Hän vaatii aamupalaverien piristykseksi alapään tunnustuksia.

Yhtä itsetietoista väkeä on kenties vain mainostoimistoissa, joita onkin hyödynnetty satiirisesti silloin tällöin. Ja tietysti Todella upeeta ivasi samaa aikuisten lasten leikkikehää, paljon paremmin.

Kinaaminen esimerkiksi siitä, näyttelikö Sarah Michelle Gellar Scooby-Doo kakkosessa on hauskaa pop-triviaa vain rajatusti. Status: vapaana -sarjasta tehtiin myös jenkkiadaptaatio, jonka kuudesta osasta kahta viimeistä ei edes näytetty.

Sarjan naseva alkuperäisnimi on Free Agents. Agenttilafkan asiakkaat ovat paljolti näyttelijöitä ja laulajia, joten olisiko suomennoksessa voinut leikitellä sinkku-sanan usealla merkityksellä? Tai sitten vain suhdetoiminnalla?

Jussi Karjalainen

Status: vapaana alk. su 5.2. klo 23.35 TV1

X