Simon Reeve tutustuu uutuussarjassaan villiin luontoon, jota on vaikea maapallolta edes löytää

Simon Reeve aloittaa matkansa Kongosta. Maailman toiseksi laajin trooppinen sademetsäalue tarjoaa katsojalle turmelemattomia näkymiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Simon Reeve ja oppaansa Adams Cassinga Kongon sademetsissä.

Simon Reeve aloittaa matkansa Kongosta. Maailman toiseksi laajin trooppinen sademetsäalue tarjoaa katsojalle turmelemattomia näkymiä.
Teksti:
Pekka Eronen

Simon Reeve matkustaa uudessa neliosaisessa sarjassaan maapallon eri kolkkiin villin luonnon jäljille. Ja sitä brittiläinen toimittaja-dokumentaristi todella joutuukin jäljittämään.

Meitä on yli kahdeksan miljardia. Ja lisää tulee. Ihmiskunta on lisääntynyt niin räjähdysmäisesti, että aidosti villiä luontoa pitää lähteä erikseen etsimään.

Kongosta aloitetaan. Maailman toiseksi laajin trooppinen sademetsäalue tarjoaa katsojalle turmelemattomia näkymiä. Bonobojen mailla Simon Reeve saa hiljentää äänensä kuiskaukseksi kuin tennistä selostava Juha Jokinen muinoin. 

Oppaana uuvuttavalla taipaleella baka-nimisen alkuperäisväestön luo toimii kongolainen luonnonsuojelija ja tutkija Adams Cassinga. Suomalaiset väittävät joskus elävänsä metsän ehdoilla, mutta bakat tekevät oikeasti niin. Luonto tarjoaa rakennustarpeita, ravintoa ja hunajaa sen verran kuin bakat tarvitsevat. Silti heidän – ja planeetan – tulevaisuutta uhkaavat hakkuut, kuten Amazonin suunnallakin. 

Seuraavissa jaksoissa loputtoman utelias Reeve matkaa Etelä-Amerikan Patagoniaan, Tyynenmeren Korallikolmiolle ja Kalaharin autiomaahan.

Simon Reeve villissä luonnossa, perjantai 26.4. klo 20.00, TV2

Lue myös: Reeve puhuu mielenterveydestä avoimesti

X